Utebarn.se finns för att inspirera dig och andra till ett mer aktivt liv med era barn. Vi brinner verkligen för att barn skall få röra på sig mer och vara ute mer. Vi vill hjälpa och visa att det inte behöver vara så svårt men att de positiva effekterna är så stora.

På Utebarn.se hittar du både artiklar och fakta om barn och uteliv men vi är även flera som bloggar för att inspirera just dig. Förutom oss i redaktionen har vi flera gästbloggande familjer som vill dela med sig av sitt liv. Både vi och våra gästbloggare bloggar löpande.

På denna sida hittar du lite mer info om de olika teman och familjer som syns hos oss.

Bloggande familjer på Utebarn.se

Emma

Emma som är en av grundarna till Utebarn.se är ständigt ute på spännande äventyr med sin glada familj. Familjen består av mamma, pappa och deras 2 barn som idag är 4 och 2 år. Alla i familjen har ett stort intresse för träning och friluftsliv. Är nog en av de familjer som äter flest ägg i hela Sverige.

Läs alla inlägg från Emma med familj

Maria med familj

Före detta scout som nu är skogsmulleledare. Tycker om att vara ute och uppleva naturen på olika sätt med sin familj. Familjen består av Maria, Staffan och barnen Matilda och David som är födda 2009 och 2012. Maria bloggar om sina äventyr i vardagen och kommer även ha extra fokus på skidåkning med barn som hon har mycket erfarenhet av.

Läs alla inlägg av Maria

Familjen Geterud

Familjen Geterud består av pappa Erik, mamma Hanna och dottern Hilda på snart 3år. De hittar på en mängd olika friluftsäventyr både i vardagen och på längre ledigheter. Mest spännande är tanken på att tillsammans besöka Sveriges alla 29 nationalparker! Tar de en om året är de klara år 2043!

Läs alla inlägg från familjen Geterud

Familjen Håkansson/wernholm

Familjen Olars har i februari 2018 rest iväg för att spendera två månader i Australien. De har ett stort friluftsintresse och är ofta ute tillsammans hela familjen. På vintern blir det mycket slalomåkning men även andra vinteraktiviteter.

Läs alla inlägg från familjen Håkansson/Wernholm

Familjen von Bart Sperlbauer

Familjen von Bart Sperlbauer som består av pappa Andreas, mamma Paula och tjejerna Lykke och Liebe 5år. Detta är familjen som med lätthet verkar få till både de små och stora äventyren. Som alltid längtar till Alperna och som öser på med rörelseglädje i vardagen och som kommer inspirera oss alla till att utnyttja tillfällena att njuta ute tillsammans!

Läs alla inlägg från familjen von Bart Sperlbauer

Familjen Olars

Familjen Olars har i februari 2018 rest iväg för att spendera två månader i Australien. De har ett stort friluftsintresse och är ofta ute tillsammans hela familjen. På vintern blir det mycket slalomåkning men även andra vinteraktiviteter.

Läs alla inlägg från familjen Olars

Familjen Holmberg

Under 2,5 vecka sommaren 2017 kommer vi få följa familjen Holmberg på deras äventyr genom Sverige! Holmbergs uppdaterar oss löpande med deras vlogg inlägg. Häng på och bli inspirerad till nästa bilsemester.

Läs alla inlägg från familjen Holmberg

Erika

Erika är en av våra inspirerande gästbloggare. Familjen består av mamma Erika, pappa J, brorsan och President Bus nyss fyllda 2år. Familjen bor mitt inne i Göteborg i en liten lägenhet, drömmer om större boende och en stuga men vi inser också att det kanske just bara är drömmar. Älskar snö och skidåkning och att vara ute. Närmsta vattenpöl eller skogsdunge kan bli ett äventyr.

Läs alla inlägg från Erika

#100småäventyr

Inspirerad av äventyraren Louise Östberg drog Emma hösten 2015 igång projektet 100småäventyr. 100 små äventyr på 365 dagar. Ungefär 2 små äventyr varje vecka i ett år.  Ett av målen var att ge sina två små barn en bild av friluftslivet som roligt och enkelt.

Läs mer om serien 100småäventyr