Äntligen sol och värme

Jag och Siri flög till Sverige och har varit i skärgården utanför Norrtälje i 12 dagar. Vi har haft varma dagar uppe i nord men väldigt många kalla och molniga och nu fick vi äntligen sol och värme. Det var soligt och varmt under alla de 12 dagarna vi var där. Vi har haft det så fint och jag känner mig så avslappnad och harmonisk.

Äntligen sol och värme

Det är som ni vet inte bara positivt med denna värme och torka. Många lider i värmen och många skogsbränder härjar i landet. Det har varit torrt och varmt för länge helt enkelt. Men för en frusen nordbo så är jag så tacksam för att vi fick dessa varma dagar.

Kvällspromenader ner till kohagen
Cykelturer till stranden och till affären

Den solen vi har fått kommer förhoppningsvis lysa i minnet under de mörka månaderna som kommer. Det enda vi har gjort förutom att träffa vänner och familj är att bada, sova och äta, typ. Har även lyckats träna tre dagar i veckan, paddla kajak och andats och faktiskt varit i nuet.

Lycka är att få ge kaninerna klöver och maskrosblad

Skärgården

Men alltså ok, Nordnorge är ju fint. Men Stockholms skärgård på sommaren, paradiset ju! Varmt i vattnet och varma sommarkvällar. Att jag har spenderat alla mina somrar där ute sedan jag var liten kan kanske spela in lite grann och jag vill så klart att Siri ska få uppleva det. Lyxen att kunna cykla ner till sjön på kvällen och tvätta håret i kvällssolen, det är balsam för själen.

Badtemperaturen vid kvällsdoppet

Och all kvalitetstid med nära och kära, det är fint att bära med sig.

Haft massor av kvalitetstid med familj och vänner. Här – paddling med brorsor och brorsbarn

Här i Tromsö känns det lite tomt då vi faktiskt inte har någon familj nu. Knuts syster och sambo som annars bor här är ute och reser under ett år. Det kommer vara tomt och jag önskar verkligen att vi hade familjen närmare. Våra föräldrar bor ca 100 och 150 mil härifrån. Vi är såklart inte ensamma om att ha det så, men det är ändå inte helt lätt alla dagar. Men till hösten väntar nytt jobb för mig och förskola för Siri, spännande. Men innan det ska vi hinna med massor av friluftsliv i Tromsö! Ha en fortsatt fin sommar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *