Sommaräventyr med och utan barn

Hur går det för er i sommar? Jag vet att sommaren har varit olidligt varm av och till hos er och att totalt eldförbud råder. Att tälta i värmen är inte alltid en hit. Vi har inte tältat så mycket på grund av dåligt väder i maj och juni men nu kommer den bästa tiden för tältning här uppe – sensommaren och hösten. Och tänk så fint det är med sommaräventyr med och utan barn.

Sommaräventyr med barn

Vi spenderade dagen på stranden då det var väldigt varmt den dagen. Jag och Siri badade, den tredje personen badade inte :)

Nordnorge. Kritvita stränder, turkost vatten och höga berg.

Sedan körde vi till en annan plats och satte upp tältet. På grund av värmen och fullt med flugor och broms så var det tyvärr lite olidligt en stund, i alla fall för Knut som bromsarna skulle bita på hela tiden. Vi gick en liten fjälltur för att hålla insekterna borta.

När det egentligen är för varmt för en fjälltur, men vad gör man inte för att komma undan alla insekter?
Allt med den här bilden är fint, men framför allt hon!
Tonfiskwraps, alltid gott på tur!

När vi kom tillbaka började det blåsa och på kvällen blåste det så mycket så att vi inte orkade sitta ute längre. Så, först för varmt och för mycket insekter, sedan insektsfritt men för mycket vind.

Tältlivet, det är livet <3

Vi sov ganska bra ändå men vaknade tidigt av att det återigen var varmt. Vi var hemma vid tio något och åt en frukost i lugn och ro hemma i köket, sedan badade vi på altanen hela dagen. En perfekt helg ändå!

Sommaräventyr utan barn

Det är fantastiskt att vara på tur med barn. Men det är krävande och ibland är det fantastiskt att kunna gå en fjälltur utan ett barn på magen. Jag och min kompis Anita (vi går ofta tur med våra barn) hade planerat länge att vi skulle upp på Skamtinden (884 moh). På tisdagen såg vädret riktigt bra ut så vi gav oss av. Jag tror jag låter bilderna tala för sig själva.

<3

Skamtinden har en spektakulär utsikt, sista biten upp mot toppen är något luftig och många vänder strax innan toppen. Om du är försiktig så är det inga problem att ta sig upp.

På toppen av Skamtinden med min fina vän Anita

Efter toppturen tog vi ett dopp i havet i solnedgången. Jag var hemma kl 1 den natten och skulle upp och jobba dagen efter. Så värt det, gäller att passa på dagar som dessa.

Jösses så fint det är att bo här uppe

Det är nästan inget som slår det här, att vara på tur, med och utan barn, i de här miljöerna :) Det är fint att påminnas om och om igen hur fint det är runt omkring en och att få dela det människor man tycker om.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *