När livet kommer emellan

Laga en måltid ute innan 11/3

Vi fick i uppdrag av Utebarn.se att laga en måltid ute och publicera ett inlägg med bilder kring det. Det kändes ju som det lättaste i hela världen, men ibland kommer livet emellan och ingenting blir gjort eller orkas med.

Inte en enda tur förra veckan

Vi har fortfarande strålande sol här uppe i nord. Men det har varit kallt länge och en sur vind som gör att turerna måste planeras noga för att de ska bli behagliga för stora och små. Jag har inte orkat mig ut på annat än promenader med vagnen på sistone och i bästa fall lite träning inomhus. Energin har inte räckt till att packa tursäcken och dra ut. Dessutom har Siris farmor varit på besök så vi har prioriterat att vara med henne.

För mig är det viktigt att vilja vara ute och acceptera när orken inte räcker till, även om det kan vara surt att sitta inne när vädret är så fint där ute. Att ta sig ut får inte bli en stress i sig, det ska vara gott för själen att vara ute.

Utöver energilöshet, kalla vindar och besök från mitt-Norge så verkar även vår Muurikka vara spårlöst försvunnen. Den kan ligga kvar uppe på fjället där vi sist använde den eller så ligger den långt inne i garaget…

Gamla bilder

Det var inte mycket inspiration jag hade att bjuda på den här gången… Så jag bjuder på några bilder från förr förra veckan. Däremot längtar jag efter ny matinspiration, när det är varmare ute hoppas jag på att bli bättre på att laga mat ute och experimentera fram lite nya uterecept!

Jag och Siri gick en tur i skogen en dag
Skogstur med matsäck (sockerfri varm choklad)
Pulkatur på fjället
Vi satt i skogen och åt lunch, de andra grillade korv, jag och Siri åt hemmagjorda mackor gjorda på kokosmjöl
Siri och hennes storasyskon i snön på fjället

Jag hoppas att den här veckan bjuder på någon tur och framför allt mer energi och ork för min del. Min föräldraledighet är snart slut så vill ta till vara på sista tiden. Sedan blir det Knut som kan dra på tur varje dag men då blir det förmodligen mest fisketurer :)

Ha en fin fortsatt vecka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *