Roadtrip via Lofoten med tre barn

Herregud vad jag har längtat efter sol och värme. Men så drog vi iväg på vår efterlängtade roadtrip via Lofoten och sommaren kom äntligen. Och när sommaren kommer hit upp så slår den det mesta som finns och speciellt nu när det är midnattssol. Det var vår första roadtrip med tre barn och första gången vi tältade alla fem, det gick verkligen över förväntan!

Roadtrip via Lofoten med tre barn

Fem stycken i en fullpackad bil, köra totalt ca 100-150 mil och sova i tält. Knut och de två stora barnen sov i ett tält, jag och Siri sov i mitt Hilleberg Akto. Vi packade alldeles för mycket och hade kanske inte det bästa systemet i bilen. Det var ett projekt att packa in och ur allt varje dag och försöka hitta allt, där har vi förbättringspotential.  Men jag måste säga att det har gått väldigt smidigt och Siri är otroligt enkel att ha med på tur. Hon är väldigt nöjd i bilen och då har vi än så länge aldrig gett henne en iPad eller något. Hon är ju 14 månader så hon ska ju såklart klättra på allt och springa överallt och blir sur om hon inte får precis som hon vill. Men trots det går biltur och tältning väldigt bra.

Tre nätter i Lofoten

Vi kom fram sent på lördagskvällen och hittade en strand lite borton Fiskeböl där vi satte upp tälten. På morgonen när vi vaknade var solen framme och vi badade efter ett crossfitpass på stranden.

Årets första tälttur, äntligen!
En strand helt för oss själva
Någon som sovit gott i tältet och är redo att gå ut och leka i sanden

Vi körde sedan vidare och hittade en annan plats mellan Grunnför och Straumnes där vi satte upp tälten. Den platsen var inte lika barnvänlig för Siri men det fanns fiskemöjligheter så Knut och de stora barnen försökte fiska lax och öring på kvällen.

Magiska vyer och lite kaos utanför tältet… :)
Bad!

Dagen efter det körde vi runt och såg lite på olika platser. När vi skulle hitta någonstans att sätta upp tältet så rann tiden iväg och vi kände att vi gav upp lite och tältade på Lofoten bobilcamping. Jag tycker inte om campingar och nästa gång anstränger vi oss nog mer för att hitta en öde tältplats. (Jag blev utskälld av tysk kvinna för att jag inte följde reglerna kring dörren till diskrummet, som tydligen måste vara stängd!).

Torrfisk, har du smakat det någon gång? Knuts pappa torkar egen fisk så vi äter det ofta!
Midnattssol från campingplatsen

På natten kom det regn och blåst så vi packade ihop på morgonen och körde mot färjan som tog oss söderut. Nästa gång vi är i Lofoten blir det fjällturer också, det blev lite hektiskt om dagarna den här gången tyvärr. Det är andra gången jag är i Lofoten, förra gången låg Siri i magen :)

Kvalvika september 2016. Nord-Norge är liksom bara vackert.

Utvärdering av roadtrip

Det här är som sagt första gången vi gör något sånt här alla fem men det har gått väldigt bra. Nästa gång ska vi dock ordna bättre system i packningen. Vi mötte en familj som cyklat i nio veckor från Tyskland och var påväg norrut. Och där kom vi med vår fullastade bil med bord, stolar och annat som vi la ut på marken varje kväll. De var lite mer organiserade än oss haha. Det är inspirerande att möta andra som följer sin dröm. Min dröm just nu är att vara ute på tur i vardagen. Deras dröm var att cykla från Tyskland till Norge. Oavsett dröm så är det fint när man får det gjort och det är fint att kunna inspireras av varandra.

Har du tältat och roadtripat genom norra Norge? Har ni några tips till oss till nästa sommar vilka platser vi borde köra förbi?

Ha en fortsatt fin sommar! Hoppas vi kan fortsätta inspirera varandra i sommar till fler äventyr, stora och små!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *