Fem saker jag ska fokusera på i sommar!

Jag har ofta höga ambitioner och ska klämma in alltför mycket på kort tid. Det slutar ofta med att jag bara stressar runt och inte hinner njuta. Den här sommaren är jag långledig och hoppas kunna komma ner i varv lite inför hösten. Det här är fem saker jag ska fokusera på i sommar:

1. Andas

Ok. Först och främst, andas! Jag andas väldigt ytliga andetag och behöver påminna mig själv flera gånger om dagen att andas hela vägen ner i magen. Jag önskar att jag tog mig mer tid till yoga och meditation men som ett första steg vill jag fokusera på andningen mer.

2. Umgås

Jag har en tendens att flänga runt och ska försöka träffa ”alla” när jag är hemma i Sverige. Det fungerar inte längre när jag har Siri med mig (det fungerade inte förut heller). Det slutade ofta med tårar och jag var helt utsliten efter resorna till Sverige för att jag försökt finnas där för alla och vara alla till lags. Jag vill träffa familj och vänner och jag vill umgås! Inte bara köra runt mellan alla för att säga hej.

Alla fem på tur

3. Vara i naturen

Att vara i naturen är samma sak som att vara i nuet för mig. Jag vill tälta, gå på fjäll och titta ut över havet. Och jag vill uppleva allt genom Siris ögon. Det är så kul nu när hon är så stor att hon kan upptäcka världen på egna ben. Det är ju vardag för henne att vara ute i naturen. Hon fick stora ögon när vi var på sandstranden i Sverige och hon kunde gå barfota och dessutom gå ner i vattnet. Det är så självklart för många men för henne var det ett stort äventyr. Jag hoppas att vi får till många äventyr i sommar, stora och små.

Stort äventyr att vara på stranden barfota för någon som är mest van vid kallare väder och att gå på fjället

4. Träna (även skadeförebyggande)

Jag älskar träning, så är det bara. Men det är ett pussel att få ihop allt. Målet för sommaren är träning 3-4 dagar i veckan. Med träning menar jag då crossfit, löpning, fjälltur, egenträning hemma eller borta. Och eftersom att vi ska bila en hel del så har jag massor av tid att göra sådana övningar som jag annars ”glömmer bort” men som är så viktiga. Som till exempel att massera ömma triggerpunkter i vader och axlar, stretcha (det ska väl gå att stretcha i en bil…), knipövningar (ännu mer viktigt efter förlossning) och samla ihop handduk med fötterna osv. Ser också framför mig hur jag på en strand längs norska kusten kör yoga- och crossfit-pass. Optimistiskt kanske, men nu har jag ju lovat att det blir av. Jag vill dessutom att Siri ska vara en del av min träning och att det för henne ska vara naturligt med rörelse i vardagen. Och jag vill kunna gå och springa på fjället i många år till, helst hela livet.

5. Njuta!

Jaha, och så var det det här med att njuta också, inte bara stressa sig igenom allt och ligga helt utmattad när semestern är över. Det väcks en hel del tankar när en får barn och det här är naturligtvis något jag har reflekterat över tidigare men nu ser jag hur viktigt det är att jag får till en förändring. Nu är det inte bara för min skull.

Det bästa med att bära på magen? Man kan pussa och göra pruttljud på henne hela tiden! Det här är att vara i nuet.

Sommarplaner

Jag har haft semester av och till i två veckor redan och försöker komma ner i varv. Jag och Siri har hunnit med en resa till Sverige där vi firade midsommar.

Blev självklart lite midsommarfirande i Roslagen för mig och Siri :)

Nu är vi tillbaka till regnet och kylan i Nordnorge. Först någon dags jobb och sedan drar semestern igång ordentligt med bilsemester, Sverigetur och fjällturer. Jag hoppas att vi och ni får en toppensommar med fint väder! Vad ska du fokusera på i sommar?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *