52 familjeäventyr – 11, terminsstart på Knytte

I lördags hade vi terminsstart av höstens Äventyrliga Familjen! Eller egentligen hade vi ju faktiskt smygstartat med Mulleloppet ett par veckor innan. Men i lördags var första gången vi skulle ses på vår alldeles egna lägerplats!

Och vi fick en väldigt fin dag i skogen! Vi samlades på parkeringen, lät barnen räkna in oss och promenerade sedan i gemensam trupp till lägerplatsen. Eller ja, så väldans gemensamt blev det inte…. För strövarbarnen på 8-10 år gick med rätt mycket raskare kliv än våra små knoppar som inte ens fyllt två…. I fortsättningen är planen att de äldre barnen ska gå själv, en längre runda. Och att de små ska få utforska längs den kortare vägen till lägerplatsen. Men idag ville vi att alla, barn och vuxna skulle få gå den korta vägen för att lära sig hitta den ifall det skulle behövas av någon anledning.

Vi samlades först i storgrupp, sedan delade vi upp barnen i de olika verksamheterna. Nästan. För det var en decimerad skara som var med denna gång. Så i slutändan blev det lägerplatsbygge för Strövarbarnen och upptäcka närområdet för de stora Knyttebarnen.  De små Skogsknoppsbarnen sov i vagnar eller upptäckte mossan på stenen och tittade storögt på Strövarbarnen som sågade!

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *