Våra topp 10 bästa Sydneytips med barn!

Vi har precis kommit hem från 2 månader i Australien och vi tänkte dela med oss av våra bästa tips för dig som reser till Sydney med barn. Förhoppningvis kan vi också inspirera någon att våga ta med sig familjen på ett längre äventyr. Vi har verkligen uppskattat tiden tillsammans och möjligheten att få upptäcka vardagen i en ny omgivning. Framförallt gillar vi att Sydney är en storstad med otroligt vacker omgivning och ligger så naturnära. Staden har så mycket att erbjuda som är långt ifrån storstadsaktiviteter, vilket passar perfekt för barnfamiljer. Vi reste i februari-mars, vilket är när sommaren går över mot höst i Australien. Det betyder att temperaturen och vädret är ungefär som svensk högsommar, och dessutom är det lugnare på de allra flesta ställen eftersom de flesta är tillbaka i jobb och skolor. Och här ger vi er våra topp 10 bästa Sydneytips med barn!

Våra topp 10 bästa Sydneytips med barn!

PowerHouse Museum

Här finns mycket intressant att kika på för både stora och små. Detta kan vara Hildings, 4,5 år, bästa besök på hela vår Australien resa, han uppskattade verkligen besöket. På nästan alla utställningsområden fanns praktiska saker för barnen att testa på. De har byggt, pysslat, dansat, experimenterat, kört tåg, ritat sina egna figurer och scannat in dem i en digital värld och mycket annat skoj. Barnvänligt, gott om plats, möjlighet att lämna vagn i garderob, lekplats vid restaurangen och mycket trevlig och serviceinriktad personal.

Våra topp 10 bästa Sydneytips med barn!

Darling Harbour

Darling Harbour ligger inte långt från den berömda hamnen Circular Qay (intill Operahuset), 10 minuter med färja som är det enklaste sättet att ta sig dit.  Här finns en stor lekplats med allt från linbana till en gigantisk klätterställning och lekplatsklassiker som gungor och rutchkanor. Kanske bäst av allt vattenleken, med kanaler där barnen kan plaska leka och styra vattnets väg med portar, pumpar, skruvar och vattenhjul. Sprutande fontäner i olika storlekar. Runt omkring finns stora gräsytor och lounge områden för den som vill ta det lugnt. Det finns gott om restauranger och fik i närheten. En kort promenad från lekplatsen ligger Chinese Garden of Friendship, helt klart värd sin symboliska inträdes avgift. Som att komma in en en helt annan värld, läcker kontrast mot omgivande storstadsmiljön. Finns även en liten djurjakt för barnen på vägen runt i den idylliska trädgården. I Darling Harbour finns även ett litet pariserhjul för den som vill ha lite utsikt.

Våra topp 10 bästa Sydneytips med barn!

SEA Life Aquarium

Ligger vid Darling Harbour. Helt klart värt ett besök. Fiskar och havsdjur i alla möjliga olika former och färger, akvarier i alla möjliga storlekar. Flera gångar där hajar, rockor och många andra fiskorter simmar runt om och över dig. Möjlighet att kika när hajarna matas, barnen kan få klappa sjöstjärnor och rita fiskar till digitalt akvarium. Barnen uppskattade speciellt den korta pingvinexpeditionsturen i gummibåt, pingvinerna var pigga och kom nyfiket fram för att kolla in oss. Häftigast var kanske de stora akvarium som täckte hela väggar och var som ett skådespel.

Våra topp 10 bästa Sydneytips med barn!

Featherdale Wild Life Park

Denna djurpark är perfekt för familjen med små barn. Lite krångligare att ta sig till, men väl värd resan. Inget jätte stort zoo men de är specialiserade på de australiensiska djuren. Det finns gott om olika arter att kika på. Och det bästa är att det enkelt att få komma riktigt nära många av djuren. Barnen matade och klappade Wallabys (en mellanstor kängurus sort) som inte alls var rädda, Stina kunde till och med krama om en av dem. Vi fick även chansen att komma riktigt nära en koala och att få klappa Wombats. Barnen hade gärna stannat mycket längre.Våra topp 10 bästa Sydneytips med barn!

Taronga Zoo

Ta färjan från Cirqular Qay direct till Taronga Zoo. In till zooets entré åker man upp i en linbana och får samtidigt en riktigt fin vy in över Sydneys centrala delar. Här finns många av hela världens stora däggdjur representerade och självklart har de även de australiensiska djuren här. De erbjuder unika möten med ex. giraffer och koalor men det kostar extra. Flera fina ’rastplaster’ med fantastisk vy in mot Sydney! De hade en Sälshow som barnen uppskattade. (men kändes inte så speciell efter att ha varit på Kolmårdens delfinshow förra sommaren) Barnen fick åka på en tiger expedition till Asien och slussades in genom ett flygplan med visualisering på TV-skärm. Djuren var överlag väldigt aktiva, tigrarna hoppade upp på den safaribil barnen satt i, de fick se en elefantung leka och bjuda på show i en stor lerhös. Här kommer man nära djuren på ett halt annat sätt än på Kolmården. Tyvärr var matställena sådär, men överlag var barnen mycket nöjda med dagen.Våra topp 10 bästa Sydneytips med barn!

Färjan ut till Manly

Ta färjan från Circular Qay ut mot Manly, njut av den vackra omgivningen och att se Sydneys ikoniska skyline från vattnet. Spana efter delfiner och valar. Större delen av Sydney består av en hamn, och här finns otaliga stränder och fina utflyktsmål. Kika ut genom Port Jackson mot Stilla Havet som ligger helt öppet där utanför. Strosa i Manlys hamn och håll utkik efter det pingvinpar som bor under bryggen. Ät god mat på Manly Wharf Hotel eller lyxa till det på den fina chokladbaren inne vid färjeterminalen. Missa inte marknaden på huvudgatan varje lördag och söndag, många fina souvenirer och annan shopping. Promenera längs med Manly Beach, en av Australiens mest populära surfingstränder, långt promenadstråk med flera lekplatser längs den otroligt vackra stranden.Våra topp 10 bästa Sydneytips med barn!

Shelly Beach i Manly

En lite mindre strand bara en kort promenad från Manly Beach, den ligger idylliskt vackert! Ofta är vattnet lite lugnare här vilket gör det perfekt för mindre barn att bada. Dessutom är snorklingen här riktigt bra, ta med cyklop och snorkel och du har chans att se både små hajar och bläckfiskar kanske även en sköldpadda om du har tur. Perfekt dagstur om du vill spendera en dag på stranden.Våra topp 10 bästa Sydneytips med barn!

Freshwater Beach

En pärla till strand som ligger norr om Manly Beach. Här hänger lokalbefolkningen när de har lediga dagar. Bra surfingvågor men också en lugnare del med lagom stora vågor för barnen att bada i, perfekt för att åka bodyboard. Lugnare dagar är snorkligen riktigt bra även här.Våra topp 10 bästa Sydneytips med barn!

Manly To Spit Scenic Walkway

För dig som vill ta barnen med på en dagsvandring är detta är fin tur. Många idylliska stränder att bada på längs vägen, hisnande vyer och lagom äventyrliga promenadstigar. För de allra minsta kan det dock vara något brant längs sidan av vägen. Här finns även ristningar från Aborginer och gott om ödlor.Våra topp 10 bästa Sydneytips med barn!

North Curl Curl

Havet och vågorna är ofta dramatiska vid Curl Curl, precis som namnet antyder. Otroligt vackert, havets turkosa färg är om möjligt ännu mer intensiv här, men inte så barnvänligt för att bada. Sök dig till den norra änden av stranden där finns en lungare del, perfekt för barnfamiljer. Här finns även en liten grotta att krypa genom och mycket klippor att klättra på uppe vid stranden. Vill man ha ett litet äventyr kan man ha en tur till klippoolen. Antigen längs med klipporna vid havet om barnen gillar att klättra lite eller ta den övre vägen där det finns ett promenad stråk, det är ett måste vid högvatten.

Våra topp 10 bästa Sydneytips med barn!

Watsons Bay

Hit kommer man enklast med färja från Circular Qay eller Manly. Besök den ikoniska rödvit randiga fyren ut på udden ut mot Port Jackson. Bada på stranden Camp Cove, utsedd till en av Australiens vackraste stränder, verkligen otroligt vackert. Idylliska gator med hus bevarade sedan längre tillbaka, här finns mycket charm fortfarande bevarad. Otroligt vackra vyer både in mot Sydney och ut mot havet och Manly. Undvik helgerna, då det är ett mycket populärt utflyktsmål. Ät mat på Beach Club nära färjefästet, god mat och oslagbar vy in mot Sydney. I närheten finns stora grönytor och klätterträd där våra barn lekte en lång stund.

Våra topp 10 bästa Sydneytips med barn!

Vi skulle vilja hävda att Sydney är den perfekta storstaden för familjen med små barn! Hoppas ni har mycket nytta och nöje av att läsa våra Topp 10 Sydneytips med barn!

Familjen som här delat med sig av sina Topp 10 Sydneytips med barn! är familjen Olars som utöver att gästblogga här på utebarn.se också bloggar på sin egen blogg aktivtfamiljeliv.se .

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *