17 – Regncykling i nytt gult galonställ

IMG_6603Vi lägger stor vikt vid att barnen ska ha BRA utekläder så att vi vet att de ALLTID är torra och varma när vi är ute. MEN, vi är faktiskt också väldigt måna om vår miljö (och såklart också för att det är mer ekonomiskt) så i största möjliga mån köper vi begagnat på loppisar eller andra begagnatmarknader. De kläder vi köper nya SKA kunna användas, lånas ut, ärvas och helst sedan säljas eller skänkas vidare. Och det sätter faktiskt stora krav på kläderna! Därför är overaller och vantar några sådana typer av kläder vi mestadels köpt nya.

Eftersom vi framför allt använt begagnade ytterkläder var det därför extra roligt när vi för några veckor sedan valde att köpa ett helt nytt galonställ. I en färg vi aktivt valde. Och när sonen då dessutom ÄLSKAR sitt knallgula galonställ känns det som helt rätt val! Heja Ica Maxi! Det ska bli spännande att testa galon fullt ut. Tidigare har vi i princip enbart kört på överdragskläder eller skalkläder men jag tänker att galon också har sina fördelar. Och det ska vi alltså testa. Så om ett tag kommer ni kunna ta del av galonbyxetest i vårt test av skalbyxor. Mest för att ha nåt att jämföra med…

Och jag lova att de testades hårt redan första dagen! Det ösregnade när vi gav oss ut och vi hittade både en och två vattenpölar. E hittade dessutom en som var så djup att jag trots vattentäta skor med hög läst inte ville gå i den… Så han provade att bada och cykla igenom den. Och fiska. Och var hur nöjd som helst!

IMG_6614