19 – Plocka kottar

En morgon kom det från ingenstans ett önskemål om att ”Jag vill till skogen, mamma! Jag vill plocka kottar.”. Och när det så där uttryckligt kom ett sådant önskemål var dagens planering gjord! Jag och stora E lämnade lilla E hemma hos pappa och drog på oss alla regnkläder och gav oss ut. Min plan var att få lite motion samtidigt så E fick åka vagn bort till en annan del av det rekreationsområde vi bor ganska nära. Och i den skogigare delen av detta område hittade vi en massa träd som rimligen borde ha släppt av en hel del kottar på marken. E tyckte det var jätteroligt att få gräva upp kottarna med spade och lägga dem i hinken han hade tagit med sig.

Jag hade dessutom blivit ombedd av min mamma att vid tillfälle samla kottar för att hon ska göra tändkottar till deras öppna spis.

IMG_6724

IMG_6720

IMG_6719

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så när vi kom hem la vi ut alla grenar med kottar att torka på tidningspapper.

IMG_6728