Besök hos friluftsfrämjarna

Vardagsäventyr nr 32

Igår lördag var det dags för vårt trettioandra äventyr. Vi hade turen att träffa på en familj förra veckan som passade på att bjuda in oss till Friluftsfrämjandets Knytte/knoppverksamhet som skulle gå av stapeln igår, allt för att jag skulle få se vad det innebär då jag faktiskt varit och är intresserad av att leda en sådan grupp framöver.

Naturligtvis inleddes regnperioden tidigare i veckan med besked. Det har mer eller mindre öst ned flera dagar och eftersom vi bor i Göteborg har det snarare regnat i sidled. Gårdagen var inget undantag. Med regn alltså. Precis när jag på morgonen stod och förberedde matsäcken vräkte det ned som värst och enligt alla väderappar så skulle det inte alls regna då, inte förrän frammåt aftonen skulle det börja. Ja, ja, tänkte jag de hade ju så sent som igår lovat att det skulle ösregna fram till nästa lördag så de hade väl rätt då och missat lite idag. Vi har kläder så det går utmärkt ändå.

Matsäck och bra kläder!

Matsäcken igår var egentligen väldigt enkel, det var varm choklad, korvmackor och så grillkorv. Lite vatten och lite kexchoklad som hummörshöjare. Vi klädde på oss ullställen och regnkläderna, som tur var hade jag i fredags varit och köpt ett par nya gummistövlar då de förra fick hål i sig som inte gick att laga så även jag kunde hålla mig torrskodd.

Strax innan klockan nio åkte vi iväg och klockan 9.30 samlades vi med de övriga familjerna. Barnen fick ett enkelt och mycket uppskattat uppdrag och sedan lektes det några lekar innan det var dags att grilla och njuta av elden som två familjer gjort upp. När maten var uppäten var det avslut och vi åkte hem.

Bus var nöjd och uppskattade det hela, han hittade vildäpplen och rönnbär som han kunde äta av och han fick gå och hålla handen med de lite äldre barnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag blir ledare!

Jag bestämde mig där och då att jag kommer att engagera mig och leda en grupp framöver för hur det än är så är det superroligt att se barnen upptäcka och utforska och lära och det är även ett enkelt sätt att komma ut med familjen. Vardagsäventyren de fortsätter vi med ändå. Det går ju så bra att kombinera.

Bli ledare i Friluftsfrämjandet du också!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *