En helg i Tromsö

Jag får ofta höra från folk att de vill ta sig ut mer. Och jag tror ibland att man kanske har för stora ambitioner, det räcker ju egentligen att bara ta sig utanför dörren. Jag tänkte visa hur en helg kan se ut för oss här uppe under den här årstiden. Det blir inga superlånga turer men vi försöker i alla fall ta oss ut. Vi har en sådan mellanperiod nu innan snön kommer. Det är kallt och ruggigt ute och Siri blir kall i bärselen om hon sitter där längre stunder. När snön kommer kan vi ge oss ut på skidturer med pulkan igen!

En helg i Tromsö

Jag var ledig på fredagen och hade besök från Sverige av min bror och hans son. Vi gick till något som heter fjellheisen, det är en linbana som går upp på fjället. Vi åkte upp och så följde vi fjällkanten hemåt igen. Uppe på fjället tog vi en fika. Hela turen tog 2-3 timmar.

Siri på fjället
Fika på ca 500 moh
Siri med sin kusin och morbror på fjället

På lördagen packade vi med oss lunch och körde ut till yttersidan på Kvalöya. På en strand där skulle vi äta lunchen. Väl där blåste det och var iskallt, så vi åt lunchen från bakluckan på bilen innan vi packade in oss och åkte till en annan plats. Kanske inte det mest avancerade äventyret. Men var vi ute? Ja. Var det en fin dag? Ja.

Iskallt men vackert på stranden
Tonfiskröra görs i ordning i bakluckan på bilen med ett blöjpaket som bord!
När det blev för kallt på stranden åkte vi till en annan fjord och kastade lite sten i vattnet.

På söndagen hade det snöat så vi tog oss ut och åkte lite pulka och snowracer.

Snowracer på gatan
Och en liten sväng till lekparken

En helg behöver inte vara mer avancerad än så. Hoppas ni fyller era helger med små och stora äventyr!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *