Nallepicknick i Botaniska trädgården

Naturen står i blom, fåglar kvittrar och majsolen skiner som aldrig förr. Att vara ute är bara ett måste och idag blev det en tur till Botaniska trädgården i Göteborg tillsammans med ett par kompisar för att delta i parkens nallepicknick. Hur mysigt som helst!

Att vara föräldraledig mitt i veckan är verkligen fantastiskt och vi började dagen med att slänga ihop en pannkakssmet, steka pannkakor och att äta frukost i lugn och ro tillsammans, Hilda och jag. Väskan packades därefter med filt, frukt, dryck, pannkakor och ANNIE! Annie är Hildas käraste lilla nalle och hon skulle ju självklart också vara med på picknicken.

Våra kompisar mötte vi upp vid tio-tiden och tillsammans promenerade vi några hundra meter och längs vägen letade vi efter nallar de hängt upp som visade vägen. Nallen, läs en skådespelare, mötte upp oss vid den stora gräsmattan och hälsade oss varmt (i dubbel bemärkelse) välkomna. Vi hittade en fin plats under ett stort träd som gav oss skugga under hela picknicken.

Nallepicknick är tydligen en engelsk tradition när man inte vet man ska hitta på säger man ”Let´s do a teddy bear picknick!” Sedan tar man med sig barnen, deras gosedjur och picknick ut i närmaste grönområde. I Botaniska trädgården har det tydligen arrangerats nallepicknickar på våren i nästan 15 år.

Förutom att njuta av picknicken vi hade med oss bjöd nallen upp till dans, inte bara en utan två gånger. Det kändes som midsommar när dragspelet drog igång och vi dansade i ring allihop. Vi var ju inte ensamma, både förskolor och andra föräldralediga hade hittat dit.

När själva nallepicknicken var över ville vi inte slita oss från den blomstrande trädgården och det var först efter sex timmar som vi drog oss hemåt. Då hade barnen tittat på blommor, träd och fiskar men även sprungit i gräset, lekt ambulans och gjort kullerbyttor. Dessutom var matsäcken slut, den köpta glassen uppäten och värmen hade gjort oss trötta. Väl hemma infann sig den härliga känslan i kroppen efter många timmar ute, den bästa känslan!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *