Utefamiljen Olars

Vi på utebarn.se drivs att att inspirera andra till att vara ute med sina barn. Och vi vet att ett sätt att göra det är att presentera andra familjer som också gärna är ute. Och vi vill gärna lära oss hur de får till allt i vardagen och vad deras tips och trix är för att alla ska njuta av att vara ute! Följ gärna vår serie om utefamiljer! I detta inlägg möter vi familjen Olars som precis packat ihop och rest iväg för att spendera två månader i Australien. De har ett stort friluftsintresse och är ofta ute tillsammans hela familjen. På vintern blir det mycket slalomåkning men även andra vinteraktiviteter.

Hej mamma Elin och familjen Olars!
Vilken spännande tid ni har framför er! Två månader i Australien låter som en dröm för många men just nu er verklighet. Underbart!

Välkomna!

Snabbinfo om utefamiljen Olars

Familjemedlemmar:

Mamma Elin 32 år, Pappa Christian 34 år, Stina 6år, Hilding 4,5 år, Nils 1,5 år.

Våra favoritsysselsättningar:

Att vara ute i naturen, alla äventyr stora som små! Familjen spenderar gärna en vinterdag i slalombacken, en sensommardag i skärgården eller en höstdag med fjällvandring. Men mest av allt blir det små äventyr i vardagen. Vi föräldrar springer en del, helst stig och traillöpning.

Favoritpryl ute:

Thule Chariot Sport, så hela familjen kan vara med eller tältet!

Favoritskodon:

Gore Tex, håller fötterna varma och torra i bekväma skor.

Skog eller fjäll?

Oj svårt! Skogen till vardags och fjället till helgen.

Hav eller sjö?

Efter en stunds tänkande; Hav

Skalplagg eller galon?

Ingen tvekan!, skalplagg!! Vi äger inga galonplagg.

Lär känna utefamiljen Olars lite djupare

Varför gillar ni att vara ute?:

Det får oss att må bra och är enligt oss det bästa sättet att vara tillsammans på. Rörelse och rofylldhet på en och samma gång.

Bästa mellanmålet:

Smoothie, uppskattas av både stora och små, och kan varieras oändligt. Eller nej vi ändrar oss, nyplockade blåbär och mjölk.

Bästa utemiddagen:

Allt är gott ute!

Senaste vardagsäventyret:

Skridskoåkning på isen intill slalombacken.

Senaste stora äventyret:

Vi är just nu på väg till Australien där vi ska vara 2 månader.

Vad har ni för favoritlek ute och hur går den till?

Hinderbana i skogen. Barnen turas om att hitta på ’utmaningar’ i stil med att klättra upp på en stubbe och hoppa ner, balansera på en trädstock eller klättra upp på en stor sten.

Våra framgångsfaktorer för en aktiv livsstil:

Gör plats för de små vardagsäventyren! Och anpassa nivå och längd efter barnens ork och intresse. Sikta lagom högt och barnens uteintresse växer med dem. Vi tror att ett aktivt uteliv i vardagen när barnen är små på sikt skapar en längtan efter större äventyr och kärlek till naturen.

Vår utebakgrund:

Vi har båda två som barn varit ute mycket i naturen med våra föräldrar, sovit i vindskydd, plockat svamp och bär, lagat och ätit mat ute. Enkla vardagsäventyr. Vi har även varit scouter som små båda två.

Christian har sedan barnsben tränat längdskidåkning och löpning och haft ett stort fiskeintresse. Elin har spelat fotboll, innebandy som liten och upptäckte skidåkning samt mountainbike i tonåren.

När vi sedan träffades skapade vi gemensamma intressen, klättring, skidåkning (även längd men mest utför), fjällvandring, friluftsliv och löpning. Men vi är båda allätare och gillar den mesta typen av träning och rörelse speciellt utomhus.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *