Familjeäventyr 3 – bygga hinderbana

Det tredje familjeäventyret blev till sjukstuga… En vecka med mycket jobb inplanerat gjorde att vi inte fick ihop det planerade äventyret när storebror åkte på nästan 40 graders feber. Det fick istället bli ett mindre äventyr med att påbörja arbetet att bygga hinderbana hemmavid när han blev lite piggare.

Vi har länge pratat om att göra en mer fast hinderbana i trädgården. Vi slänger ofta fram alla möjliga prylar och kör en provisorisk hinderbana. Men jag har tänkt att jag ska göra en som går att ha stående som barnen själva kan ta fram när de vill bygga hinderbana.

En av grenarna är redan klar, eftersom vi har en rutschkana är det givet att den är med. Sen har vi länge haft spillbitar från staket- och trädäcksbygge liggande i trädgården. Och nu håller de på att få nytt liv med lite färg! Det ska bli plattor att hoppa på! Slutligen ska de få siffror också för att inte bara träna motorik utan också bekanta sig med siffror medan de i sakta tempo lär sig räkna. Men det tar några dagar att måla när alla lager behöver tid för att torka….

Och såhär i efterhand inser jag att det hade varit värt att lägga lite längre tid på förberedelser… för om jag bara skrivit ut några schabloner för att jag göra siffrorna lite snyggare hade hopp-plattorna blivit riktigt fina! Får se om jag kanske faktiskt målar över och gör om…. :)

bygga hinderbana

bygga hinderbana