Årsjön

Äntligen kom sommarvärmen till Stockholm, jag och mina 3 barn packade ihop ryggsäckarna och drog i väg med en annan mamma till Årsjön i Tyresta. Vi testade vårt nya stora tält.

Det är ca 3 km att ta sig till Årsjön från parkeringen vid Tyresta by, eftersom jag hade med mig mina små tjejer så tog jag vagnen, och det finns en väg som man kan köra vagn nästan hela vägen fram.


Vid slutet av vägen kommer man fram till detta, jag älskar denna plats.  På andra sidan sjön så ligger tältplatsen. Tyresta är både en nationalpark och ett naturreservat, 1999 så bröt en av de största skogsbränderna ut i Tyresta.  450 hektar av skogen brann , idag så finns brandområdet bara en liten bit i från Årsjön, dock gick vi inte dit denna gång.


Bob och Bonnie tyckte att tältet var stort och bra, de fick bra med plats, det fungerade även att leka i . Vi hade med oss en annan familj också, Bonnie s bästa vän Theo mamma Ida och systern Ella. Vi 7 brukar en gång om året åka lite längre bort och gå i fjällen, det kommer ett inlägg om det senare.

Vi har fastnat lite i matträsket, samma mat varje gång vi är ute det börjar bli dax att hitta något nytt och som barnen också gillar. Vi har med oss bacon, köttbullar, pasta och grönsaker. Barnen äter dock bra av detta så det är mest vi vuxna som vill ha något annat.

Ida hade med sig marsmellows som vi grillade, Jag försöker undvika socker för mina barn då det blir helt knasiga och får ont i magen, men denna kväll så var det ett undantag, dock åt de inte dem utan mera slickade på de.

Det va även ett gäng från KTH som hade vandrat lite och nu satt och åt middag, de hade med sig en gitarr och helt plötsligt blev man 16 och lyssnade på läger elds sånger, lite kul faktiskt. det var bara en person som sov över , de andra traskde hem genom skogen i den ljusa natten. Medans vi gjorde oss nattklara. Barnen tyckte det va lite konstigt att lägga sig när det fortfarande var ljust, men somnade ändå snabbt.

Vi alla vaknade tidigt och åt frukost vid sjön, barnen lekte med några andra barn som också sovit där , medan jag och Ida packade ihop tälten och packningen.  sen började vi gå tillbaka mot bilarna. det var en väldigt varm och solig dag, vilket resulterade i att vårat vatten tog slut snabbt, det är inte så bra när man har 5 barn med sig i skogen. som tur är så var det en kort promenad och vi tog en svalkande glass innan vi satte oss i bilarna och åkte hem.

Dessa helger när man har med sig hela barnaskaran så blir man lite trött, det är mycket bärande och en del gråt, vi hade en olycka och då är det tur att jag har min egen läkare med mig , Ida . Bonnie råkade springa rakt in i ett träd och skrapade halva ansiktet . Ett första förband är verkligen bra att ha med sig, och denna gång lärde jag mig även att ett vattenrenings set är ett måste med en massa barn , så tyvärr behöver jag bryta mitt köpstopp och investera i ett sådant.

Nu väntar Kristi himmelsfärds helgen och ett litet nära äventyr..

.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *