Familjeäventyr 2 – paddla kanadensare

I helgen var det dags för en sedan länge planerad paddlingshelg med vår grupp Äventyrliga Familjen, en del av Friluftsfrämjandets verksamhet. Helgen var egentligt planerad till redan förra sommaren men då en av arrangörerna bröt fotleden i början av sommaren ställdes allt in. Men nu var det så dags!

Det var ett helt gäng som var anmälda och flertalet av familjerna skulle också sova över. Vi körde baslägerpaddling, ett väldigt bra koncept när det är många små barn med. Vi körde till en parkering i närheten av en Dagstorpssjön där vi visste det var bra att paddla. Alla kanoter lastades av släpet och rullades på små kanotvagnar ner till sjön. Och all övrig packning likaså.

Men allt det här hände innan jag (Emma) lyckats ta mig dit med mina två små…. Som småbarnsmamma är det sällan jag får bra sömn och oftast går det ändå ganska bra, men nu har vi haft några veckor av riktigt tidiga morgnar och inte helt optimala nätter. Så jag var helt enkelt rätt sliten och trött. Så att packa ihop mig själv, två barn och packning för en dags paddling tog mer tid än det brukar göra…

Men vi fick en helt fantastisk dag! Sol, goda vänner och skön paddling! Åtminstone när lillasyster sov i vagnen och mormor satt på stranden och passade henne. Så att jag och storebror kunde paddla med i kanotflotten de andra byggt!