Friluftsliv och charter?

Här kommer ett inlägg om motsättningar och om dåligt samvete.

Jag är väl en sådan där friluftsmänniska

Ja jag antar att jag är det. Eller jag älskar egentligen bara friluftsliv och söker inre harmoni. Jag vill ta hand om mig själv, naturen och de runt omkring mig. Många anser att man måste göra ett val och att man absolut inte kan flyga om man älskar friluftsliv till exempel. Jag har dessutom haft en inställning att charter är det absolut värsta man kan göra. Men så ändras livet, man får nya perspektiv. Kan jag älska friluftsliv och ändå åka till Gran Canaria med min familj för att fira jul?

Varför alla dessa pekpinnar?

Jag tror att jag på grund av att jag kopplas ihop med friluftsliv har extra dåligt samvete över att jag flyger. Jag flyttade ju till Tromsö från Stockholm och fick sedan ett dotter. Men min familj och mina närmsta vänner bor fortfarande i Stockholm. Jag är således halv om jag inte kan möta dem lite då och då. Så hur gör man? Jag har inget svar på det. Men jag har börjat se på tågbiljetter inför nästa resa till Stockholm. Men jag tror inte på pekpinnar. Jag tror att vi måste få göra val som fungerar för våra liv och att vi alla gör så gott vi kan. Men jag vet att alla inte håller med.

Charteresan

Som friluftsmänniska borde man väl bara dra på tältturer? Kanske känner jag ett behov av att förklara, kanske känner jag ett behov av att bara beskriva känslan hur det var att komma till värmen i två veckor. En del av min själ värmdes upp. Vi har ingen familj i Tromsö och ni andra som har barn och ingen närboende familj vet hur tungt det är. Aldrig ha hjälp när vardagen kör ihop sig, aldrig egentid med sin partner. Och så skulle Knuts föräldrar fira jul på Kanarieöarna så vi såg vår chans till en paus från mörkertiden och en chans till att få umgås med familj och få lite egentid. Det är den mest avslappnade semestern jag har haft på enormt länge. Mörkertiden tär på mig, jag blir trött. Speciellt när det är så grått som det varit under längre tid. Så att få känna solen på huden och få se sin dotter som knappt upplevt sommar bada i havet och i poolen och ropa ammo (farmor) och faffaf (farfar) har varit magiskt.

En blek nordbo som får se solen igen efter flera veckor!
Spansk mat <3
Att gå på ett fjäll är alltid fint.
Fjällturer, dagar på stranden, långa promenader, god mat och tid med familj. Semester på riktigt.

God Jul och Gott Nytt År

Jag håller på att skriva en återblick om friluftsåret 2018, men det tar lite tid, så jag återkommer med det :) Jag önskar er alla ett gott nytt 2019! Må det fyllas med mycket glädje!

Kram Petra

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *