Fyra turer på en vecka!

Så här kan en turvecka se ut för oss (obs. bildbomb!).

Det hör inte till vanligheterna att vi är på tur fyra dagar på en vecka mitt i februari, men när vädret är som det är nu så går det inte att låta bli! Så här kommer lite bilder från Nordnorge när det är som bäst.

Allahjärtansdagtur i Ersfjorden

På onsdagen drog jag och Siri på tur med vår kompis Anita och hennes son som är 7 månader gammal. Vi hade blivit inspirerade via instagram om en plats vi ville gå till. Väl där var det blank-is under det tunna lagret med snö så det var inte helt lätt att gå. Det blev en blandning av att åka skridskor och sitta på rumpan när det gick nedför. Vi mötte en ripa och ett gäng renar, dock såg vi bara solen på håll, den orkade inte riktigt in i dalen mellan Nattmålsfjället och Hatten vid Ersfjorden. Men åh så fint att vara på tur igen, känns som det var en evighet sedan sist!

Siri på magen och renarna i bakgrunden
Här åt vi lunch. Vet inte vad det heter på svenska men på norska heter det lavvo
Bananpannkakor till mig och Siri.
Vackra Ersfjorden

Ensamtur med Siri på fjället

På fredagen lovade väderprognosen fortsatt sol så jag och Siri begav oss till Håköya, väl där hittade jag ingen parkering så jag körde runt en stund innan vi till slut stannade till vid kyrkan på Kvalöya. Där var det plogat en bred stig som sträckte sig långt uppe på fjället. En otroligt fin tur med bra före och dessutom sol i ansiktet. Siri blev kall om kinderna efter en timme så då gick vi tillbaka och åt dagens matsäck i bilen.

Utsikt mot fastlandet med Håköya i förgrunden. 
Ser bort mot Store Blåmann, en topp som jag fortfarande drömmer om att gå upp på!

Ensamtur upp på fjället bakom huset

Hur fint det än är med sällskap och att ha Siri på magen så är det ibland väldigt skönt med en ensamtur. Jag köpte nya broddar på lördagen och var tvungen att testa hur de fungerade. Jag tog med mig kameran och gick upp på fjället bakom huset. Det är en av mina favoitturer och jag älskar den utsikten! Det är något med att kämpa och svettas när man går uppför ett fjäll och så den belöningen man får när man är uppe, den är oslagbar, speciellt en sådan här dag.

Tromsöya där nere, sedan Kvalöya i bakrunden med alla fjälltoppar
Fick med mig solnedgången innan jag gick ner

Sista turen blev en familjetur med bygge av igloo

På söndagen hade vi planerat tur med Knuts syster Åse och hennes sambo Kim. Termometern visade dock på -10 så jag kände att jag inte orkade dra med Siri på någon längre tur, hon blir fort kall om kinderna och fötterna. Vi drog i alla fall iväg till Kattfjordeidet där det var -13 grader… jag satte Siri i vagnen och så gick vi över isen. Knut byggde en snöborg att tända en brasa i. Jag och Åse samlade ved. Kim och de två stora barnen byggde en igloo. Efter någon timme var Siri trött på att sitta där så hon och jag åkte hem. De andra stannade kvar och eldade och byggde vidare. En liten tur är bättre än ingen tur och med ett litet barn får man anpassa efter väder och vind.

Barnvagnen passar inte riktigt in i den här bilden… men Siri var nöjd och Kim fick lite extra träning av att dra den i snön :)
Igloo/borgen som var rolig att bygga för stora och små (Åses bild).

 

Vi har haft sol i över en månad nästan förutom någon enstaka dag med moln. Men nu följer någon vecka med kalla temperaturer och sedan ser det ut att komma lite snö, så vi får se när nästa tur blir!

Hoppas du också tar dig ut på en tur snart, kanske i skogen eller på en fjälltopp :)

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *