Bryggartäppan

Barnen och jag har testat en ny lekpark, parken heter Byggartäppan och ligger inne på Södermalm i Stockholm. Idag va en perfekt dag, molnigt men varmt.

lekparken är ingen vanlig lekpark med gungor och klätterställning. Små röda hus , syren buskar och träd pryder lekplatsen.

 

Lekparken är en temapark och deras miljöer kommer ifrån Per Anders Fogelströms roman ” mina drömmars stad”. 2012 blev lekparken belönad med ” Årets byggnadspris”

I mitten av parken har de byggt en stenbro, i ett av husen har de byggt en ruschkana barnen gillade verkligen den. Även en häst och vagn finns. Meningen med lekparken är att vuxna ska berätta för barn hur folk bodde och levde i Stockholm förr i tiden.

Konstnären som har varit med och tagit fram lekparken heter Tor Svae, han har även gjort vissa saker på Junibacken och på mulle mecka park i järvastaden.

Barnen gillade parken då den är lite annorlunda och inte bara de vanliga lekutrustningarna, De ville att vi skulle besöka de andra parkerna som Tor gjort också. Tur sommarlovet är långt, för vi har tydligen många parker att besöka.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *