Utefamiljen von Barth Sperlbauer

Vi på utebarn.se drivs att att inspirera andra till att vara ute med sina barn. Och vi vet att ett sätt att göra det är att presentera andra familjer som också gärna är ute. Och vi vill gärna lära oss hur de får till allt i vardagen och vad deras tips och trix är för att alla ska njuta av att vara ute! Följ gärna vår serie om utefamiljer! I detta inlägg möter vi familjen von Barth Sperlbauer, familjen som med lätthet verkar få till både de små och stora äventyren. Som alltid längtar till Alperna och som öser på med rörelseglädje i vardagen och som kommer inspirera oss alla till att utnyttja tillfällena att njuta ute tillsammans! 

Snabbinfo om utefamiljen von Barth Sperlbauer

Familjemedlemmar:

Andreas 41 år, Paula 38 år, Lykke 5 år och Liebe 5 år

Våra favoritsysselsättningar:

Vi är en aktiv familj som tycker om att göra aktiviteter tillsammans såväl på skidor i Alperna som längs Vilse-spåret i Skrylleskogen. Bollsporter av alla dess slag står högt i kurs och Andreas går gärna en runda på golfbanan när tid ges. Båda våra tjejer tar sig med glädje an nya utmaningar, allt i från att åka skateboard till att stå på längdskidor i barnens egna Vasalopp.

Favoritpryl ute:

Termosen med varmt kaffe eller varm choklad

Favoritskodon:

Gympaskor på sommarhalvåret, på vintern varma GoreTex-skor och barnens Bogs-stövlar hade de nog allra helst velat sova i om de hade fått.

Skog eller fjäll?

Alperna under såväl sommar som vinter!

Hav eller sjö?

Hav!

Skalplagg eller galon?

Skalplagg överlag men få plagg slår ett riktigt bra fodrat galonställ när vädret kräver det.

Lär känna utefamiljen von Barth Sperlbauer lite djupare

Varför gillar ni att vara ute?:

Att vara ute ger energi. Pigga barn med ett glatt humör och rörelseglädje, vi mår helt enkelt bra av att vara utomhus.

Bästa mellanmålet:

Krabbelurer utan tvekan.

Bästa utemiddagen:

Varm gulasch med en bit bröd.

Senaste vardagsäventyret:

Barnens Vasalopp med längdskidspremiär för barnen.

Senaste stora äventyret:

Grottäventyr i Coves de Campanet.

Vad har ni för favoritlek ute och hur går den till?

Ett-två-tre rött ljus. Barnens absoluta favoritlek utomhus, går att genomföra helt oberoende av utemiljö, från storstadens torg till den minsta lilla glänta i skogen. En person står vänd bort från övriga deltagare och börjar räkna ner ” ett- två- tre- rött ljus” , under tiden tar sig deltagarna sig framåt men måste ”frysa” innan de hör ”rött ljus”. Först fram vinner!

Våra framgångsfaktorer för en aktiv livsstil:

Det behöver inte vara så komplicerat eller för den delen jobbigt att faktiskt ta sig ut. Vi har nog aldrig någonsin ångrat en utestund. Kläder – klä barnen och er själv efter väder. Det går faktiskt att vara ute i vilket väder som helst så länge man är rätt klädd. Inspirera varandra, vänner och familj att också hänga med och var öppen för att ta inspiration av andra.

Vår utebakgrund:

Andreas är uppväxt med havet och gick som barn i seglarskola och tillbringade somrarna på klipporna på Onsalahalvön. Kitesurfing, båtliv, skidor och golf har senare spelat en stor roll i Andreas glädje av att vara ute.

Paula var som barn med i Mulle och tillbringade somrarna med både camping i Sverige och bland bergen i Österrike. Som 6-åring fastnade Paula för fotboll och oräkneliga är de timmar som hon har sprungit på grus- och gräsplaner. Skidåkning i Alperna, boogie board och djungelvandringar i Costa Rica, snorklings-äventyr på Island och dykning i Mexico hanns med innan barnen kom.

Med barnen kom långa skogspromenader med barnvagn, Knytte, Mulle, Äventyrliga Familjen, skidåkning och skridskor på frysta dammar. När barnen själv får välja tar vi alla fyra med oss vars en kick bike till skateparken eller snörjer på oss skridskorna. Att vara ute tillsammans är det som vi alla tycker allra mest om.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *