98 – Ostronsafari

Vi har varit iväg på ostronsafari på Jylland i Danmark. Kanske egentligen ingen barnaktivitet. Men vår dotter som än så länge bara är liten fick följa med i sin bärsele på min mage.

I Vadehavets nationalpark finns det så mycket ostron att det är bara att plocka med sig. På Vadehavscentret arrangerar de guidade turer. Vi var iväg på en ostronsafari som är en guidad visning som tog ca 5 h. Denna tur är inget för barn och guiden var lite nervös när jag kom med A på magen… Turen innebar att vi bland annat vadade i midjehögt vatten. Men A fick fint plats innanför vadarstövlarna. Så med varma kläder, bärsele och ett ryggsäcksregnskydd som vindskydd hade hon det finostornsafari-larssonfint på min mage. Vi hade förberett mat i påsar från minsqueeze så jag enkelt kunde ge henne mat utan att ta loss henne från selen. A är van att hänga med på äventyr i bärselen så det gick jättebra. Hon sov stora delar av turen.

Läs mer om vår tur på vårt inlägg på Vandringsguiden.se

På Vadehavscentret finns även turen som de kallar Ostronsafari för alla. Det är en tur som inte innebär så mycket vadning utan man går längs med stranden. Den turen lämpar sig mycket bättre för barn och kan nog vara en härlig familjeaktivtet för de lite större barnen som kan gå själv och kan tycka det är spännande att leta efter ostron eller annat spännande längs med stranden.