Första natten på Gotland

Årets första natt på Gotland är gjord. Vi trodde att det skulle mojna under kvällen, men det har snarare ökat lite. Tältet står stabilt, som ett bra tält ska göra, men vi funderar på om det är vinden som gjort att båda barnen sovit lite oroligt under natten. Fabian somnade bra, men vaknade och hade svårt att somna om vid midnatt. Tillslut somnade han i sin sovsäck liggandes uppe på mig (mamma Evelina) liggandes i min sovsäck. Vi har nu även fått första kissolyckan i sovsäcken, turligt nog på morgonen. Även lillebrors sovsäck blev blöt efter blöjläckage. Efter att ha sköljt sovsäckarna fick de hänga för tork i ca 3 timmar (kl.6-9). Fördelen med att det blåser mycket… är att det man tvättat torkar fort även om det bara är 15 grader.


Frukosten fick bli en liten bit in i skogen, en ramslöksdoftande vindstilla glänta, istället för på stenstranden. Mysigt och lite kaotiskt i början, som vanligt när klockan blir lite mycket innan våra frukostglada barn fått i sig något. Men med lite macka, banan och russin går det bra att vänta på gröten. 

Nu gör Max och Felix ärenden i Visby så att Max är helt redo för grottan i eftermiddag, medan jag och Fabian undersöker stranden.


Jag (mamma Evelina) bygger och Fabian river. Ser dock ut som att Fabian precis lagt en sten 😂. Felix är i bakgrunden och leker med de andra barnen och stenarna vid strandkanten.