Utekalas!

Vi har sedan några veckor tillbaka en treåring i huset. En treåring som i början av mars bjöd in till kalas tillsammans med sin kompis. Till ett utekalas!

Vi bor i en lägenhet relativt centralt i Göteborg och har glädjen att ha ett grönområde med en liten skog på vår innegård. Det var här vi tände grillen och kalasdukade med varma filtar och ballonger en tidig marsdag.

Gästerna kom vid 11-tiden och började med att leka tillsammans på lekplatsen. Åtta barn med föräldrar tittade förbi och alla var på strålande och förväntansfullt humör och dessutom klädda efter väder. Efter lek sattes sig alla vid långbordet och ett gäng korvar slank ner innan det blev födelsedagssång och vi dukade fram den populära kak- och bullbuffén.

Genom utebarn.se hade vi fått tips om naturbingo, vilket blev kalasets lek. Alla fick en bingobricka och en penna och sedan började jakten efter ett blad, en sten, en pinne och en kotte. Efter att bingobrickan hade kontrollerats fick barnen ett fiskespö och de kunde gå bort till fiskdammen. Konstigt nog nappade det väldigt bra för alla barn. Efter att alla hade granskat fångsten och blåst, läst och tuggat i sig något gott begav de sig hemåt efter tre härliga timmar ute!

Att ha kalas ute och tillsammans med kompisar var verkligen toppen. Alla, stora som små, mår bra av att vara ute och klär man sig bara ordentligt spelar det ingen roll att det både är Göteborgsrått och Göteborgsgrått. En fördel för oss som inte bor jättestort är att lägenheten inte blev ett stort kaos och vi behövde ju varken städa den innan eller efter. Så… high five för utekalas, detta gör vi garanterat om!

Ballonger gör alla kalas lite festligare!
Hilda får en present av sin kompis.
Födelsedagssång hör kalas till!
Kalasets lek; naturbingo!
Det nappade för alla!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *