Reflexbingo

Fredagsmys kan te sig i olika former och i förra veckan testade vi en ny variant; reflexbingo! Låt oss dela med oss av denna enkla lek som i vårt fall lös upp tillvaron i vintermörkret.

Vi bor relativt centralt i Göteborg och har inte storlagen natur inpå knuten. Däremot har vi en liten ”skog” med en stig, några träd och klättervänliga berg i anslutning till vår bostadsrättsförening. Denna plats bjuder in till små miniaktiviteter titt som tätt och i fredags bjöd Hilda in sin kompis Tilda på bingo i mörkret efter förskolan.

Två bingobrickor ritades snabbt ihop med bilder på olika former av reflexfigurer, i vårt fall sex olika då det kändes lagom många för barnen som snart fyller tre år. Reflexerna hängdes sedan upp i vår lilla skog och barnen tilldelades varsin bricka, penna och en pannlampa. Därefter började bingon!

Tillsammans lyste barnen efter reflexfigurerna i skogen och prickade av figur för figur på sina brickor. När brickorna var fyllda blev det bingo (för stämningens skull samtidigt) och till barnens stora glädje blev det en guldpeng som vinst. Och ja, lite varm choklad och kaka blev det ute i kylan också innan bingovinnarna var nöjda och helgen kunde ta sin början…

Glada bingohälsningar från familjen Geterud

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *