En bragd värd ett diplom!

Årets första semestervecka spenderar vi på Höga Kusten, ett världsarv som fångat oss med storm. Strålande sol, trevliga människor och en fantastisk natur kan inte bli annat än succé. Vår första vandring blev till toppen av Skuleberget, en bragd värd ett diplom för Hilda 3 år som traskade hela vägen upp till toppen själv.

Dagen började med en tur till Naturkompaniets outlet i Örnsköldsvik, ett mecka för alla som älskar friluftsliv. Det blev en hel del shopping för alla i sällskapet. Vi styrde sedan bilarna mot Friluftsbyn som är lätt att hitta till från E4:an. Vi parkerade precis nedanför ingången till Höga Kusten Stigen och fyllde magarna med lite energi innan vi påbörjade vår vandring.

Första delen var rätt kuperad men Hilda var på ett strålande humör och laddad till tusen. Leden är lättvandrad i sig och går till en början i skog och relativt tidigt får man ta del av en magnifik utsikt, vilket gör det enkelt att traska på. Vi mötte inte alltför många människor, endast några gäng som hade klättrat upp till toppen via Via Ferrata och som var på väg ner igen.

Halvvägs hittade vi ett perfekt ställe för frukt- och vattenpaus. Hildas humör var fortfarande på topp och vi fortsatte vår vandring mot toppstugan. Det som kändes lite tufft var att vi behövde gå ner i höjdmeter för att sedan traska uppför till toppen igen. Men med mål i sikte och en mormor och morfar som väntade (de hade tagit liften upp) gick det över förväntan.

Väl på toppen fick Hilda ett diplom och hon växte flera centimeter i stolthet. Vi föräldrar var också mäkta imponerade att hon faktiskt klarade denna topptur som tog cirka två timmar inklusive paus.

Utsikten på toppen är fantastisk och vi passade på att laga middag på plats. Gasköket åkte fram och vi kokade tortellini, värmde upp färdig ostsås och drog fram ett paket med parmaskinka. Maten smakade ljuvligt, som alltid när man är ute!

Turen ner gick snabbt och Hilda tjattrade och sjöng bak i bärstolen. En nöjd tjej somnade snabbt trots norrlandsljuset efter denna bragd, en bragd värd ett diplom!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *