10 tips för en billigare skidresa!

Många är vi som längtar efter vinterns skidresa så här års! Och vi vill därför gärna dela med oss av  10 tips för en billigare skidresa!

1. Boka tidigt

Flera ställen har olika former av boka tidigt rabatter med olika innehåll.

I Sverige finns bland detta erbjudande bland annat hos Skistar och Kläppen. Om du vill läsa mer om vad deras erbjudande innehåller så kan du göra det med hjälp av dessa länkar, Skistar boka tidigt och Kläppen boka tidigt.
Vill du hellre åka utomlands är det flera bolag som också erbjuder rabatt om du bokar tidigt. Detta har Alltomskidresor tittat närmre på i sin blogg.

10 tips för en billigare skidresa!

2. Onlinerabatter

Flera skidorter i Sverige erbjuder rabatt om du bokar online istället för att ringa dem. Så det kan löna sig att undersöka hemsidorna innan man bokar.

3. Bli medlem i Friluftsfrämjandet

Detta ger rabatt på Idre Fjäll. Läs mer om vad Friluftsfrämjandets rabatt på Idre Fjäll innebär. Rabatten för dig som medlem i Friluftsfrämjandet får du om du gör din bokning senast 3 dagar innan ankomst. Obs! Bokning via telefon eller mail.

4. Bli ledare i Friluftsfrämjandet

Och åk till Idre Fjäll under ledarveckan v2. Ger mer rabatt än Friluftsfrämjandets vanliga medlemsrabatt och dessutom finns möjlighet att prova på olika aktiviter gratis eller till förmånligt pris. Läs mer om Ledarveckan hos Friluftsfrämjandet där du också kan läsa om hur du gör för att engagera dig som ledare. Rabatten för ledarna i Friluftsfrämjandet får du om du är ledare och gör din bokning senast 40 dagar innan ankomst. Obs! Bokning via telefon.

5. Undvik högsäsong

Om ni har möjlighet välj veckor som inte tillhör högsäsong, ger oftast billigare boende och kan även påverka priset på liftkorten. Generellt är storhelger och lovveckor dyrare så om man inte måste åka då rekommenderas att åka andra veckor om man vill få ut maximalt av sin resa. Det är inte bara priserna som är skillnad det kan också skilja väldigt mycket på hur mycket av din tid som går åt till att stå i liftkö, vilket då indirekt påverkar priset/åk…

6. Valles vinterveckor

Skistar har även vad de kallar Valles vinterveckor med gratis skidhyra, skidskola och skipass för barn 0-6år. Läs mer om Valles vinterveckor hos Skistar. Obs! Valles vinterveckor ska bokas innan 15 oktober!

10 tips för en billigare skidresa!

7. Laga maten i förväg hemma

Detta ger mindre jobb på plats och billigare än att äta ute. Har du inte tid att laga och fixa en massa mat hemma innan resan kan det löna sig bara att planera vad man vill äta och köpa med sig råvarorna. På många ställen finns det lite större matbutiker lite längre bort och en tur dit kan löna sig istället för närbutiken på orten.

8. Ät lunch hemma i stugan eller ha matsäck med

Ät lunch hemma i stugan eller ha matsäck med till en värmestuga eller ät ute i snön om vädret tillåter. Grillplatser brukar också finnas om man vill maximera tiden ute i snön och samtidigt njuta av en god nylagad lunch.

9. Dela stuga

Dela stuga med någon annan, ofta är en större stuga billigare per person än vad en mindre stuga är.

10. Välj skidort nära dig

På detta sätt sparar du en semesterdag i transportväg. Bor du i södra Sverige kan Isaberg eller Vallåsen vara ett alternativ. Kortare resa blir för det mesta också billigare när det gäller transport, slipper du övernattning på vägen har du också sparat en del.

Fler förberedelser inför skidresan i vinter

Tips till dig som förbereda ännu mer inför vinterns skidresa, här är inläggen du inte får missa!

Träna inför skidresan – är du i form för skidresan?

Köra till skidresan – tips till dig som vill göra resan till en upplevelse

Utrustning till skidsemestern – många tips för att också här göra skidresan billigare!

10 tips för en billigare skidresa!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *