Köra till skidresan

Köra till skidresan

Det finns många olika sätt att lägga upp hur man bäst kan köra till skidresan och det viktigaste är att man hittar ett sätt som passar för sin familj.

Vi har alltid kört långt under lördagen (när vi får stugan på söndagen) och då haft mellan en och två timmar kvar att köra på morgonen på söndagen.

köra till skidresan

Varför gör vi så?

Från Skåne är det en lång resa och då vill vi få ut så mycket skidåkning som möjligt. Vi stiger då upp tidigt även söndag morgon och kör den sista biten för att kunna börja åka skidor i stort sett när liftarna öppnar. Den dagen blir det restauranglunch i backen och när skiddagen är slut brukar det gå att hämta nycklarna och installera sig i stugan. När man kan hämta sina nycklar beror ju så klart på var man är och/eller var man ska bo.

För oss innebär detta sju skiddagar istället för sex och barnen hinner åka en dag och hitta tillbaka till åkningen innan det är dags för skidskola. Efter skidskolans slut på fredagen har vi också en dag att “åka fritt” tillsammans. Har man stugbyte på en lördag får man också en dag innan skidskolan. De flesta barngrupper brukar vara måndag till fredag men det finns andra upplägg.

För oss är det framförallt möjligheten till sju skiddagar som gör att vi väljer detta upplägg. På många orter är det samma pris för sex- och sjudagars liftkort.

Hur gör vi med mat på resan?

När det gäller mat på vägen brukar vi satsa på att ha det med oss när vi kör hemifrån för att kunna vara flexibla när det gäller var och när vi vill/behöver stanna. Oftast har vi med t.ex. mackor och drickyoghurt att äta på förmiddagen och t.ex. pannkakor till en lite senare lunch. När vi sen kommer fram till vandrarhemmet ordnar vi en lättare middag, oftast korv med bröd och grönsaker.

På vägen hem brukar vi ha med mat till lunch och lättare fika medan middagen köper vi längs vägen eftersom vi kör hela vägen hem på samma dag.

/Maria

köra till skidresan

En kommentar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *