Expedition utforska uttorkad flodbädd

Barnen var lite olika sugna på att gå en runda i skogen idag. Då kom vi på att bäcken, som till påsk var frusen, nu var helt uttorkad. När vi föreslog att vi skulle prova att gå i bäcken och presenterade det som att vi skulle utforska den uttorkade floden ville de genast med. Våra barn rusade iväg och var väldigt peppade.

När vi skulle gå ner i bäcken fick vi även med oss en av barnens kusiner som gått i förväg med sina föräldrar – att gå i bäcken lockade mer än hennes tidigare mål.

Barnen rusade snabbt fram i ”flodbädden”. Det blev nästan som naturparkour när de klättrade över och under grenar, träd och granris som låg i vägen. De hittade träd att sitta på, hänga i och gunga på.

Vi försökte också rensa bort en del av de pinnar, träd och annat skrafs som stoppar upp vattnet som senare ska rinna där igen.

Upptäcktsfärden tog inte slut när vi tog oss upp från ”flodbädden”. Nu var uppgiften att korsa ett fält med hallonsnår vilket inte är en höjdare om man glömt bort att ta på långbyxor, vilket dotterns ben fick erfara.

Expeditionen avslutades med lite fika innan vi tog skogsvägen och stigen hem till stugan igen.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *