VINTERTÄLTA MED BARNEN

I helgen som var så tog jag med mig två av tre barn för att vintertälta i Paradiset i Huddinge, Anna och hennes son Emil var med också.

                                                                 Anna, Emil , Bob och Bonnie .

 

Mina barn har inte tältat innan, så detta var första gången för dem båda. och vad passar då bäst att gå ut hårt. Vintertältning, jag packade ihop varma sovsäckar och tältet som är ett tvåmanna Robens Challenger. Lite nervös var jag då jag var rädd att Bonnie skulle frysa. Men det problemet uppkom aldrig.

Att vintertälta med barnen kändes som en utmaning som jag gärna ville testa, och sonen var inte sen att haka på .

Vi hämtade upp Anna och Emil vid bussen innan vi åkte ut till paradiset, efter ca en kilmeters vandring från bilen kom vi fram till tältplatsen. Vi började med att sätta upp tälten och sen drog Anna igång elden. Bonnie var lite trött och kröp in i tältet och kollade lite film. Bob och Emil hade på vägen dit hittat massvis med fina isskulpturer som de gjorde en utställning av, medans barnen lekte så började vi med maten . 

Bob och jag har en utmaning detta år, att sova ute minst en natt i månaden. Hittills har vi klarat det bra.. det är bara Februari men ändå att få ihop det med barn är lite knixigare, men det går.

Efter vi hade ätit så var det mörkt, pannlampor är en bra sak, barnen kan leka utan att de snubblar och gör illa sig . Bob och Emil fortsatte att bryta is, och Bonnie satt ett tag med mig vid elden sen lekte hon med pojkarna tills det var dax att gå till tältet.


Barnen började bli trötta. så vi gick bort till tältet och gjorde oss i ordning för att krypa in,  vi tände upp pannlamporna  och hände upp dem i taket Bob hade med sig en bok som vi läste. Bonnie hade ingen egen sovsäck denna gång utan delade sovsäck med mig, det fungerade ganska bra förutom att hon ålade sig ur den vid ett par gånger. Vi hörde isen sjunga, ett väldigt märkligt ljud om man inte hört det innan , barnen blev lite rädda men när det fick reda på vad det var så var det ingen fara. Bonnie somnade väldigt snabbt och efter ett tag somnade Bob också . På morgonen så vaknade jag lite före barnen och låg och lyssnade på snön och barnens andetag. Finns nog inget som slår ljuden av naturen , vinden som susar och snön på tältduken. sen vaknade Bob och var hungrig, så det var bara att gå upp och fixa frukost.

Bonnie tog sovmorgon, när hon vaknat och fått sin välling så började jag packa ihop tältet och våra saker. Vi tog en annan väg tillbaka till bilen, lite längre men vi gick över spångar och det tyckte barnen var roligt och spännande.

 

Att tälta med barnen va en upplevelse som jag gärna gör om. Visst lite gnäll om trötta ben på den lilla så var denna helg en mysig med barnen.

Om några veckor är det dax att sova ute igen, har inte bestämt om det blir tält eller vindskydd. men det jag vet är att vi ska sova ute :)

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *