Mat utan eld

Det råder eldningsförbud i stora delar av Sverige. Många Facebook inlägg handlar om hur man ska få varm mat på vandringen. Jag läste och sökte efter ett bra allternativ till mitt gaskök. Även om sommarvärmen med sina 30 grader inte gör att man är så hungrig så brukar mina barn vilja ha lite varm mat, de äter inte mackor.

I en av trådarna på Facebook så va det någon som tipsade om Barocook, nyfiken som jag är började jag läsa om det. Det är en plats låda med en lägre aluminium låda i, till det finns det ett lock. Man har en liten påse man lägger i plastlådan och fyller på med vatten, och en reaktion med påsen börjar och avger värme, man sätter metall lådan i och så i med maten, gärna mat som är lite blöt, det går inte att steka i lådan.

Jag och barnen testade Barocook under en av våra utflykter, det fungerade bra. Dock om man ska ha ris att äta så bör det vara ett färdigkokta alt snabbris.

Jag kan verkligen rekomendera ” matlådan” när det är eldningsförbud , eller om det stormar ute och du inte vill använda gas i tältet. Ha bara inte i för mycket vatten då det bubblar en del:)

Summan av kardemumman, så fungerar den bra och jag är nöjd. Man kan få varm mat utan eld.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *