Utefamiljen Håkansson / Wernholm

Vi på utebarn.se drivs att att inspirera andra till att vara ute med sina barn. Och vi vet att ett sätt att göra det är att presentera andra familjer som också gärna är ute. Och vi vill gärna lära oss hur de får till allt i vardagen och vad deras tips och trix är för att alla ska njuta av att vara ute! Följ gärna vår serie om utefamiljer! I detta inlägg möter vi familjen Håkansson / Wernholm som bor i en nationalpark och har naturen och skogen precis bakom huset. De får med lätthet till friluftslivet i vardagen och längtar till fjälls varje sommar.  

Hej Linda och resten av familjen! Välkomna till oss på utebarn.se!

Familjen började med friluftsliv för bara fyra år sedan då Linda åkte själv till Åre för att springa ett fjällmarathon. Vi ser fram emot att inspireras av deras framtida små och stora äventyr! Kanske blir det en fjällresa också denna sommar?

Välkomna!

Snabbinfo om utefamiljen Håkansson / Wernholm

Familjemedlemmar:

Familjen Håkansson / Wernholm består av Pappa Anders 45, mamma Linda 39. Barnen Bob 10 år, Bonnie 3 år och Dagny 2 år.

Våra favoritsysselsättningar:

Våra favoritsysselsättningar är att vara ute, och gärna med en lite matsäck.

Favoritpryl ute:

Kniven, så man kan tälja korvpinnar och fixa veden till elden.

Favoritskodon:

Vincent.

Skog eller fjäll?

Fjäll! Det är något magiskt över fjällen och vi dras till dem.

Hav eller sjö?

Hav.

Skalplagg eller galon?

Skalplagg.

Lär känna utefamiljen lite djupare

Varför gillar ni att vara ute?:

Naturen, luften och att det är lätt, lätt att underhålla barnen.

Bästa mellanmålet: 

Tunnbrödsrulle och frukt.

Bästa utemiddagen:

Toast eller bacon. Vi brukar ha med tunnbröd som mellanmål, bästa utemiddagen är den som blir av. Det kan vara bara bacon, eller bara toast, men det smakar ändå bäst när det äts ute.

Senaste vardagsäventyret:

Sov ute under en gran med sonen. Jag vet inte om våran ute natt under en gran kan kallas ett vardagsäventyr men det va en helt magisk upplevelse, att packa ihop sovsäck och mat och ge sig ut med sonen till paradiset och inse att alla vindskydd va upptagna, som tur va hade våran kompis med sig en Tarp som vi spände upp och sov under.

Senaste stora äventyret:

Vandrade med barnen i Grövelsjön.

Vi försöker att åka upp en gång om året, 2018 blir det en lite annorlunda variant, jag kommer att åka upp med barnen själv till Storulvån och vandra och tälta.

Vad har ni för favoritlek ute och hur går den till?

Vi brukar leta insekter på vår och sommar. På vintern bygger vi snögubbar eller letar spår.

Våra framgångsfaktorer för en aktiv livsstil:

Närheten till skogen och barnens intresse att vara ute.

Vår utebakgrund:

Vi började frilufsa för ca 4 år sedan och det har bara blivit mer och mer varje år. Från små vandringar i skogen bakom huset till dagsvandringar vid Storulvån och i Åre.

Vårt intresse för att vara ute började för ungefär 4 år sedan , då jag (Linda) åkte till Åre för att springa en fjällmara. Jag blev förälskad i byn och jag fick en av mina vänner att följa med mig upp året efter tillsammans med våra barn. Det blev start skottet på våra fjällsemestrar.

Våra barn älskar att vara ute, och att se till att de är varma och torra gör att äventyret blir lättare, även om det bara är bakom huset eller vid Stendörren.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *