Familjeäventyr 7 – Hitta lägerplats!

Vi är ett gäng som genom Friluftsfrämjandet kör en gemensam barn- och vuxenverksamhet som heter Äventyrliga Familjen. Och nu är det dags för oss att hitta en basplats i skogen, en lägerplats att återkomma till. Ett ställe som liksom blir hemmaskogen för våra barn och där de kan utforska, se hur en och samma plats förändras genom de olika årstiderna och där de kan bygga både hinderbana, stora gungor och en eldstad för att grilla lunchen.

Så i helgen var några av oss ute för att reka och hitta just den där bra platsen. Vi var ute efter en plats som var ganska dold så att vi kan vara där utan att alla motionärer som springer på löparslingorna ska springa på oss. Men då vi är ganska många så behöver vi också en plats som är ganska stor och gärna med lite variation.

Vi hittade en plats som vi tror kan bli riktigt bra! Både lövträd och barrträd, bakom några mindre kullar så att vi inte syns direkt från stigen. Men ändå tillgänglig för barnvagn. Enda nackdelen är att den ligger ganska nära ett mindre kärr, så vi får väl se hur många blöta och leriga barn vi får med oss hem… :)