Gotska Sandön

Den 18 juni kl 8.15 la båten mot Gotska Sandön från Nynäshamn ut. Bob , jag och svärmor hade planerat denna resa sen i Januari, och nu va det äntligen dax att åka.

På Gotska Sandön måste man ha med sig all mat och gärna lite extra, det finns ingen butik på ön . Därför riskerar packningen att bli lite tung. Som tur är då att man möts av en traktor när man kommer i land som kör packningen till lägret.

Båten till ön är lite och tar ca 100 personer, om det blåser lite finns stor risk att man blir sjösjuk, och gissa vem som blev det.. så de rekommenderar att man sitter på däck och tittar ut över horisonten. Funkade inte för mig tyvärr..

Efter ca 3 timmar kom vi fram och såg öns otroligt vackra stränder . Bob som älskar stenar blev helt salig, dock får inga stenar, pinnar eller liknande föras från ön..tydligen för det olycka med det..  men han samlade och tog med till stugan och på söndagen innan båten gick så lämnades de tillbaka till stranden.

Långa vita sandstränder , backtimjan och fåglar. Inga bilar , förutom tillsynsmannens ..

Vi bodde i stuga , väldigt bekvämt . Men det finns även fasta tält och så kan man ha med egna tält, finns även cyklar att hyra.

Vi gick runt lite på ön , men hängde ganska mycket nere på Bredasand , underbart!! Lång lång vit sandstrand, Bob som även älskar att bada låg i vattnet och badade ganska mycket.

På lördags kvällen så var det visning av fyren, väldigt häftigt, men högt. Jag som är höjdrädd kröp upp och höll mig stenhårt i en stolpe väl uppe, men fantastisk utsikt.

Söndagen även den bjöd på strålande solsken och varma vindar. Vi städade ur stugan och drog till stranden, Bob har under dessa dagar pepprat personalen på ön med frågor om allt , vilka ormar som finns på ön, däggdjur, fåglar .. ja ni förstår , som tur va så är personalen toppen och speciellt en person som Bob fattade tycke för , Oskar. Denna Oskar lät Bob åka med i en av deras bilar, lät honom följa med och ” jobba ” och svarad tålmodigt på alla frågor.

Tyvärr har allt som är bra ett slut, och även denna grymma helg. Vi längtar redan tillbaka , men redan första dagen bestämde vi att detta ska vi göra om.

Rekomenderar starkt denna ö. Tänk på att det bitvis är lite tunga leder då det är mycket sand på ön.. även i skogen. Så om barnvagn ska tas med ha stora hjul på. Det stora pluset är att det är nästan eller inga mygg på ön. Vatten finns på ön i kranarna och även vid två ställen till på ön.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *