Hösten 2017 börjar gå mot sitt slut

Hösten 2017 börjar nu gå mot sitt slut. Ska jag summera det senaste halvåret med mina upptåg angående mitt mål att åter vara ute i naturen mer så tycker jag att det är ett lyckat projekt. Bus längtar ut varje dag och älskar att vara i skogen. Han pratar om det varje dag.

Varannan vecka har vi haft möjlighet att vara med i en knyttegrupp via friluftsfrämjandet och jag har bestämt mig för att utbilda mig till ledare i deras regi. Det ska bli så roligt. Från och med januari hoppar jag in som hjälpledare i en familjegrupp. Den är kanon!

Vardagsäventyren de fortsätter. Vi hade turen att få lite snö den 19 november vilket innebar att Bus fick möjlighet att göra snöbollar och en snögubbe. Den där snögubben smälte bort redan den 2o november men han pratar om den än idag och han står i fönstren och tittar ut efter snö som ska falla. Att det är närmare 10° ute bekommer honom inte, han har helt enkelt ärvt sin mors (och även fars) gen att älska snö.

Det som satt käppar i hjulet för att genomföra dessa vardagsäventyr och även äventyr i skogen är snarare alla dessa virusar som hoppar på oss under veckorna. Vi har haft sjukstuga konstant de senaste 3v med undanatag av någon enstaka dag här och var. Själv har jag förärats med vad det verkar som årets influensa enligt läkaren på VC idag sedan 5 dagar tillbaka.

MEN, vi ser fram emot december med nya äventyr. Målet är att vi ska ta oss med bilen upp till Västerbotten och släkten där till jul för att som Bus säger: åka skidor med moffa, åka spark, åka bob, åka pulka och åka skridskor. Göra snöänglar och njuta av både snöfall, minusgrader om än det så är -35° (bara kallt alltså) och att bara vara med kusinerna och kompisarna och mormor och morfar.  

Fram till dess uppmanar jag er att bara vara ute med era barn, inte krångla till det, njut och ha kul och upptäck äventyret och det roliga även om det regnar snett underifrån och är +2° ute (men jag vet, det är extremt svårt). Titta på era barn hur lyckliga de är att få göra det de gör just i stunden och njut av det då. Det kan vara ett helt äventyr att få stå och ösa vatten eller sand eller snö i olika kärl vid de väderförhållandena också, speciellt om man är 1-3 år gammal. ;)

Ha en fin vecka och känn lugnet inför jul!

/Erika

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *