Utemaning 25 – Spela spel ute

Svårt att hitta saker att göra ute? Varför inte prova på att göra en ”inneaktivitet” ute istället? Denna veckan tänkte vi att vi ska spela spel ute. Vilket är ert favoritspel? Har ni olika favoriter så kan ni välja vars ett spel att spela. Alla måste ju inte spelas på en gång.

Material och förberedelse

Valfritt sällskapsspel eller t.ex. en kortlek.

Har ni inget spel så förslår vi att ni gör någon av dessa utemaningar istället.

Gör så här

Ta fram valfritt spel eller flera och kanske en filt och ta er ut. Det kan vara att gå ner till gården, gå ut i trädgården eller varför inte bege sig iväg till en mysig plats i naturen. Planerar ni att vara borta lite längre så passa på att packa med lite mat.

Variant

Det finns även färdiga utespel som jätteyatzy, plockepinn, kubb mm, dessa kan man också välja. Annars är denna utemaning möjlig att variera i oändlighet genom att välja de spel som passar eller utmanar er.

Färdigheter

I denna utemaning tränar vi koncentration, sinnen, gemenskap, turtagning och hänsyn samt flera andra färdigheter beroende på vad för spel ni väljer.

Mer om Veckans Utemaning

Veckans Utemaning lanserades första gången 2019. Dessa var väldigt uppskattade av våra läsare och vi har fått önskemål att köra igen. Så 2021 kör vi en repris på våra uppskattade Utemaningar. Häng på!

Gå med i vår VIP Facebook-grupp och berätta att ni utfört veckans Utemaning: https://www.facebook.com/groups/1178124189011639 

Lägg gärna upp en bild på Instagram för att inspirera ännu fler att anta veckans Utemaning. Tillsammans kan vi få fler barn i rörelse. Använd hashtagen: #Utemaning och tagga gärna oss @utebarn.se så vi få se alla härliga bilder. 

Veckans Utemaning

Utebarn.se är initiativtagare av Veckans utemaning och vårt syfte är att öka rörelsen hos barn. Endast 1/3 av barnen i Sverige rör på sig tillräckligt och stillasittandet är som störst när barnen är hemma med sina föräldrar. Det vill vi ändra på. Vi vill hjälpa föräldrar att hitta idéerna och inspirera till mer rörelse i vardagen. Det behöver inte vara så svårt och vi garanterar att ni kommer få många roliga stunder ihop!

Funderar du fortfarande på om Veckans Utemaning är något för dig? Sluta fundera och haka på! Genomför det på ett sätt så det passar dig så kommer det bli super roligt! 

Kampanjen stöds av våra vänner på Gneis som gör funktions- och utekläder för barn av hög kvalitet. Gneis har precis som vi en passion för att barn ska få vara ute och röra på sig mer. 

Gneis funktionskläder

________________________________________

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *