Utemaning 43 – Lövkransar

Att se naturen byta färg är fantastiskt och väldigt häftigt, hur kan ett grönt blad plötsligt bli rött? Detta kan man prata om eller bara njuta av. Veckans utemaning innebär att vi ska plocka med oss dessa vackra färger hem – gör en krans att dekorera hemma med.

Material och förberedelse

  • Löv – gärna i olika färger och former – Kräver ganska mycket löv
  • Ståltråd, inte för tjock, tråd med nål fungerar också.
  • Avbitartång eller liknande att klippa ståltråden med.

Gör så här

Ta med ståltråd och tång och bege er ut i naturen. Kapa tråden så att ni får var sin bit som blir är lagom lång att göra en krans i önskad storlek av. Forma tråden till en krans utan att fästa ihop den. Plocka löv och trä upp på tråden, när tråden är så full som ni önskar, tvinna ihop ändarna och kransen är klar.

snyggast blir det om löven träs väldigt tätt. Vilket kan vara en utmaning för de minsta att hålla koncentrationen så länge som det krävs. Hjälps gärna åt att göra en krans istället för att göra varsin.

Variant

Färdigheter 

I denna utemaning tränar vi kreativitet, fantasi, rörelseglädje, finmotorik, glädje, koncentration, sinnen, ansvar, planering, problemlösning, självständighet, iakttagande, gemenskap, hänsyn, naturkunskap och teknik

Mer om Veckans Utemaning

Veckans Utemaning lanserades första gången 2019. Dessa var väldigt uppskattade av våra läsare och vi har fått önskemål att köra igen. Så 2021 kör vi en repris på våra uppskattade Utemaningar. Häng på!

Gå med i vår VIP Facebook-grupp och berätta att ni utfört veckans Utemaning: https://www.facebook.com/groups/1178124189011639 

Lägg gärna upp en bild på Instagram för att inspirera ännu fler att anta veckans Utemaning. Tillsammans kan vi få fler barn i rörelse. Använd hashtagen: #Utemaning och tagga gärna oss @utebarn.se så vi få se alla härliga bilder. 

Veckans Utemaning

Utebarn.se är initiativtagare av Veckans utemaning och vårt syfte är att öka rörelsen hos barn. Endast 1/3 av barnen i Sverige rör på sig tillräckligt och stillasittandet är som störst när barnen är hemma med sina föräldrar. Det vill vi ändra på. Vi vill hjälpa föräldrar att hitta idéerna och inspirera till mer rörelse i vardagen. Det behöver inte vara så svårt och vi garanterar att ni kommer få många roliga stunder ihop!

Funderar du fortfarande på om Veckans Utemaning är något för dig? Sluta fundera och haka på! Genomför det på ett sätt så det passar dig så kommer det bli super roligt! 

Kampanjen stöds av våra vänner på Gneis som gör funktions- och utekläder för barn av hög kvalitet. Gneis har precis som vi en passion för att barn ska få vara ute och röra på sig mer. 

Gneis funktionskläder


En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.