Utemaning 33 – Trädjakt

Träd och buskar gör naturen grön och fin. För det mesta och de flesta spelar det ingen roll vilket sorts träd det är som står på ett visst ställe om de inte ska bära frukt.

Men denna vecka är det dags att ta reda på hur olika träd ser ut. Utemaningen denna vecka är att hitta och namnge minst fem olika lövträd. Men varför inte ”go crazy” och hitta ännu fler.

Material och förberedelse

Denna vecka krävs inget material direkt men kanske lite förberedelse.
Sök på nätet eller titta i en bok för att hitta några vanliga lövträd och undersök hur de ser ut. Varför inte skriva ut bilder på några vanliga lövträd och ta med ut för att lättare kunna leta.
Prata tillsammans om vilka träd ni kan och vet hur de ser ut

Här är en bra länk på där ni kan hitta bilder och info om de olika lövträden som vi ofta hittar i Sverige. https://www.skogskunskap.se/skota-lovskog/om-lov/vara-lovtrad/bjork-betula-spp/

Gör så här

Gå ut och leta upp fem olika sorters lövträd och ta reda på vilka träd de är.

Variant

Färdigheter

I denna utemaning tränar vi rörelseglädje, koncentration, sinnen, planering, problemlösning, iakttagande, kommunikation, språk, gemenskap, hänsyn och naturkunskap.

Mer om Veckans Utemaning

Gå med i vår VIP Facebook-grupp och berätta att ni utfört veckans Utemaning: https://www.facebook.com/groups/1178124189011639 

Lägg gärna upp en bild på Instagram för att inspirera ännu fler att anta veckans Utemaning. Tillsammans kan vi få fler barn i rörelse. Använd hashtagen: #Utemaning och tagga gärna oss @utebarn.se så vi få se alla härliga bilder. 

Veckans Utemaning

Utebarn.se är initiativtagare av Veckans utemaning och vårt syfte är att öka rörelsen hos barn. Endast 1/3 av barnen i Sverige rör på sig tillräckligt och stillasittandet är som störst när barnen är hemma med sina föräldrar. Det vill vi ändra på. Vi vill hjälpa föräldrar att hitta idéerna och inspirera till mer rörelse i vardagen. Det behöver inte vara så svårt och vi garanterar att ni kommer få många roliga stunder ihop!

Funderar du fortfarande på om Veckans Utemaning är något för dig? Sluta fundera och haka på! Genomför det på ett sätt så det passar dig så kommer det bli super roligt! 

Kampanjen stöds av våra vänner på Gneis som gör funktions- och utekläder för barn av hög kvalitet. Gneis har precis som vi en passion för att barn ska få vara ute och röra på sig mer. 

Gneis funktionskläder

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *