Två veckor kvar av föräldraledigheten…

Tiden gick alldeles för fort

Jag trodde inte jag var en person som skulle uppskatta föräldraledigheten så här mycket. Jag trodde nog att jag skulle bli uttråkad. De första veckorna var lite kaotiska kan jag tycka. Men när jag väl kommit in i det och dessutom började ta mig ut på tur så har den här tiden varit magisk. Och helt plötsligt har ett år gått och jag ska börja jobba igen. Jag förstår verkligen inte vart tiden tog vägen. Jag hade gärna varit hemma ett tag till men nu är det Knuts tur att vara hemma med Siri. Och i augusti börjar hon på förskolan.

Glad att jag varit ute så mycket

När Siri kom så visste jag egentligen ingenting om friluftsliv med bebisar. Men jag var van vid att vara ute  så det blev naturligt att ta med henne ut och pröva sig fram. Vi började gå på de minsta fjällen runt omkring men efter ett tag tog vi oss också på längre turer och nu på vintern har vi varit på vinterturer. Så här i efterhand är jag så glad att jag tagit mig ut så mycket som jag har gjort. Jag känner att jag har tagit tillvara på det här året och skapat fina ögonblick och minnen för oss två. Det har hänt mycket runt omkring som tagit energi, men jag har ändå försökt ta mig ut. Siri har alltid älskat att sitta på magen vilket såklart har underlättat. Hon är ett fantastiskt tursällskap och jag älskar verkligen att vara på tur med henne!

Att hitta en äventyrlig vardag

Jag har hela tiden varit lite nervös inför vardagen som kommer. Den här bubblan vi har levt i nu har ju varit fantastisk. Jag har kunnat styra över mina dagar, gå på tur och träna flera dagar i veckan. Att få in träning och friluftsliv i vardagen som kommer ser jag verkligen som en utmaning. Jag är rädd att äventyr och friluftsliv bara kommer bli något vi orkar göra ibland. Jag har ju ambitionen att det ska vara en del av vår vardag, det var ju därför jag flyttade till Nordnorge. Jag vill verkligen inte fastna inne bland telefoner och tv-apparater. Det är så skrämmande hur tidigt barn blir beroende av att sitta och stirra på en skärm. Jag är liksom skyldig henne att erbjuda andra alternativ. Och mig själv, jag mår inte bra om jag inte får vara ute.

Sista tidens turer

Jag har varit en del på pulkaturer med Siri de sista två veckorna och planerar att komma ut massor under hela påsken. Vi håller tummarna för fortsatt strålande väder här uppe i nord! Ni ser ju här nere varför man älskar att bo här uppe.

På tur med Anita och hennes son. Vi har varit på många turer det här året och tränat crossfit tillsammans.

De här platserna ligger verkligen precis runt knuten. Livskvalitet!

Ha en fin helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *