Cykelvagn med ställbart ryggstöd

Frågan har diskuterats på olika sätt i tidigare inlägg men då vi löpande får frågor på detta så gör vi ett specifikt inlägg om just cykelvagn med ställbart ryggstöd!

Denna gång är det Elin som skickar ett mail till oss och frågar.

Hej!

Har försökt förstå i djungeln av vagnar man kan ha på cykeln, men hittar inte så bra svar.
Jag söker en cykelvagn som har ställbart ryggstöd. Jag vet att det finns, men vilka modeller? Har ni möjlighet att hjälpa mig med exakta namn och gärna länkar?
Tack på förhand! Ha en fin dag :)
Hej Elin!
Såklart hjälper vi dig! Vi har inget heltäckande svar men slänger ut frågan också i vår Facebookgrupp Utebarn där du gärna får gå med och diskutera frågan vidare! :) Vi har testat vagnar från två olika tillverkare, men det är också de enda jag känner till som faktiskt har ställbara ryggstöd i sina vagnar. Så här kommer en lista på olika modeller av vagnar från dessa tillverkare och länkar till var du kan köpa dem. Håll också gärna koll på begagnatmarknaden. Dessa vagnar brukar ha högt andrahandsvärde och går snabbt till försäljning på exempelvis blocket!
Vi har egentligen ett enda svar på denna fråga. Om du i din privatekonomi kan motivera en Thulevagn så är det också det självklara valet! Otrolig kvalitet, smarta funktioner, rymliga vagnar, bra ihopfällning så att de får plats att lasta i bilen mm.

Här kan du köpa Thules vagnar på Outnorth.se

Thule

Thule Chariot Cross

Ingen vagn vi själva testat men förväntar mig att den går i stil med övriga vagnar från Thule. Denna modell har ställbart ryggstöd.

Här kan du köpa Thule Chariot Cross på Outnorth.se

Thule Chariot Sport

En riktigt vass multivagn vår testfamilj använt under ett års tid nu och den ser fortfarande helt ny ut. En cykelvagn med ställbart ryggstöd individuellt på varje sittplats (om en väljer dubbelvagnen).

Läs vår recension av Thule Chariot Sport.

Här kan du köpa Thule Chariot Sport på Outnorth.se

Thule Chariot Cab

Ingen vagn vi själva testat men förväntar mig att den går i stil med övriga vagnar från Thule. Denna modell har ställbart ryggstöd.

Här kan du köpa Thule Chariot Cab på Babyland.se

Cykelvagn med ställbart ryggstöd

Cykelvagn med ställbart ryggstöd

Nordic Cab

Läs jämförelsen mellan Nordic Cab Explorer och Nordic Cab Urban.

Nordic Cab Explorer

En robust men enkel vagn som har ett stort ställbart ryggstöd. Våra testfamiljer har använt denna under två års tid och den håller för mycket användning. Nackdelen är att ryggstöden inte är individuellt ställbara och att vagnen helt saknar stötdämpning.

Läs vår recension av Nordic Cab Explorer.

Här kan du köpa Nordic Cab Explorer hos Babyland.se

Nordic Cab Urban

En avancerad vagn med många smarta finesser, så många att kvaliteten har blivit lidande. Vi har testat två vagnar av denna modell och de har nu båda gått sönder och går ej att använda. Så tyvärr ingen vagn jag rekommenderar… Men en kan ju alltid hoppas att vi råkat få två måndagsexemplar. Och det är trots allt en cykelvagn med ställbart ryggstöd.

Läs vår recension av Nordic Cab Urban.

Här kan du köpa Nordic Cab Urban hos Babyland.se

Cykelvagn med ställbart ryggstöd Cykelvagn med ställbart ryggstöd

 

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *