Nordic Cab Urban vs. Nordic Cab Explorer

Vi på utebarn.se får ibland lite frågor skickade till oss och då vi tänker att det ju mycket väl kan vara fler som funderar över samma sak brukar vi (anonymt såklart!) publicera både frågor och svar här. För att fler ska kunna hitta bra information här hos oss på utebarn.se ! Har du någon egen fråga får du mer än gärna höra av dig på info (@) utebarn.se . 

Hej,
Nu när ni testat både Nordic Cab Urban och Explorer på er blogg – mycket bra artiklar! Men, vilken skulle ni välja om ni fick välja en? :)nordic cab urban
Mvh Karl

Hej Karl!

Testerna pågår fortfarande så vi har inte korat nån vinnare än… ;)
Men jag svarar det klassiska, det beror på… Framför allt beror det på när du tänker att du ska använda vagnen. Sen beror det också på om Nordic Cab lyckats lösa problemet vi upplevt på Urbanvagnen. Vi har blivit lovade en utbytt del vid hjulen som vi väntar på ska anlända och jag vet inte om det är så att de som säljs redan har
fått denna del utbytt. Vi upplever nämligen Urbanvagnen väldigt trögrullad och jag hoppas verkligen att det är detta problem som kommer att lösas. (Vi har nu monterat den nya delen och vilken skillnad det blev! Nu rullar vagnen bra!!) I så fall vill jag göra ett slag för en vagn som känns väldigt robust och genomtänkt. Lite svårt att packa med så mycket saker dock, men grymt bra sitsar som går att fälla separat. Kanske går det att lösa packning med någon extra väska eller så liggande på ”takräcket” på vagnen.
Nordic Cab Urban är också lite tyngre så inte riktigt lika smidig att kasta in i bilen. Men jag får verkligen känslan att ifall det är som urban vagn syftet är, med att kunna cykla istället för att ta bil och att ha en bra vagn när en kommer fram så är den riktigt bra! Två svängbara framhjul som känns stabila och ändå svänger lätt jämfört med Explorervagnens enda framhjul som gör att vagnen lite mer känns som att det inte riktigt är syftet att promenera med det.
img_8433-1.jpgExplorervagnen å sin sida har växt i mina ögon. Jag ska ärligt säga att jag var skeptisk till den i början men den sväljer enorma mängder packning för att vara en vagn! Passar superbra på alla långa dagsutflykter och är skön att gå med när det stora löphjulet är på. Dock är den lite hög i handtaget upplever vi (både jag och sambon är 170cm) men är man längre tror jag det uppskattas. Det gör ju också att vagnen är stor nog för även lite äldre och längre barn.
Det tog ett par gånger innan jag riktigt fick till hur jag skulle fälla sätet i vagnen men vi har hittat något mellanläge som funkar bra för lillasyster att sova i samtidigt som storebror kan hoppa i och ur vagnen och åka bekvämt ändå. Vi har också ibland lagt ryggstödet helt plant men då blir liksom liggytan så kort att enbart ett mindre barn kan ligga ned. (Och den stora packvolymen försvinner då…)
Nordic Cab Explorer
Den egentliga nackdelen med Nordic Cab Explorervagnen är att den är stötig då den inte har någon dämpning alls. Och att den är lite hög i handtaget, men det har jag vant mig hyfsat vid.
Så för att slutligen svara på din fråga… :)
Om huvudsyftet är som cykelvagn i stan/vandra i skogen så hade jag valt Urban under förutsättning att de löst så att den är mer lättrullad än det exemplar jag har hemma just nu. Men vill en kunna packa med mycket grejer hade jag istället rekommenderat Explorervagnen.
Hoppas du blir nöjd med ditt val! Hör gärna av dig igen när ni valt och testat ett tag, hade varit kul att höra vad ni tycker! :)
Hälsningar
Emma
Tillägg 2016-07-18

Hej!

Nu har vi fått reservdelen och monterat den! Vilken skillnad!! Den rullar mycket bättre! Har än så länge bara hunnit ut på en kort promenad men verkligen stor skillnad. I veckan ska jag försöka hinna med en testcykling också. Insåg igår att även om vagnen rullar bra så känns det liksom att den är ganska tung i grunden och då ju blir rätt mycket tyngre med två barn i. Sonen på 3 år är dessutom snart (3-4-5cm kvar kanske) för lång för den och han är på normalkurvan på längden. Bara ett tillägg som jag ville tipsa om! :)
Lycka till!
/Emma