Jämförelse mellan Thule Chariot och Nordic Cab

Vi på utebarn.se får ibland lite frågor skickade till oss och då vi tänker att det ju mycket väl kan vara fler som funderar över samma sak brukar vi (anonymt såklart!) publicera både frågor och svar här. För att fler ska kunna hitta bra information här hos oss på utebarn.se ! Har du någon egen fråga får du mer än gärna höra av dig på info (@) utebarn.se . 

Hej Utebarn!

Jag kom in på er sida av en slump då jag sökte på olika cykelvagnar och blev väldigt glad då jag letade information om Nordic cab Urban.
Jag vet inte om ni hunnit testa den något mer men om ni har det, hur upplever nu den i jämförelse med er Thule? Har ni gjort någon jämförelse mellan Thule Chariot och Nordic Cab?
Den är ju väldigt mycket billigare än just Thule som är den vagn dom flesta verkar va nöjda med samtidigt som den verkar väldigt gedigen när man läser om den.
Om jag ska vara helt ärlig är jag själv inte säker på vad jag är ute efter. Helst skulle jag vilja ersätta vår nuvarande dubbelvagn mot en cykelvagn men eftersom yngsta sonen fortfarande sover ofta så har det blivit att jag mest tittat på Urban och Thule sport men den sistnämnda är så väldigt dyr.
Men hur har ni löst det när barnen ska sova? Är kanske sätena i Thule tillräckligt lutade för att sova i på ett bra sätt?
Har ni förslag på något annat märke som är värt att titta på?
Tack på förhand
Mvh MariaJämförelse mellan Thule Chariot och Nordic Cab

Hej Maria!

Med risk för att det här blir ett långt svar… ;)
Vi har under ca 3,5 års tid använt en (Thule) Chariot Cougar 1, alltså inköpt innan Thule köpte upp Chariotvagnarna. Vi har också under 1 års tid använt en Nordic Cab Explorer. Ytterst lite har jag också testat en Nordic Cab Urban men den upplever jag inte så bra för barn att sova i då sätena påminner mer om små bilsäten (bulliga att sitta på) eller vad jag ska säga, så den gör jag heller ingen jämförelse med nedan.
Thules vagnar är som du själv skriver väldigt gedigna, robusta och har många bra funktioner! De är absolut dyra men om man har ekonomi till den så vill jag hellre rekommendera just Thule…

Att använda som cykelvagnar

Nordic Cab Explorer är mer av känslan som en cykelvagn men som går att köra med det ensamma svänghjulet fram. Det går också att sätta dit ett stort löp/terränghjul fram men då blir den trögsvängd. Handtaget sitter också så pass högt att jag tycker det är bökigt när jag ska svänga eller upp- och nerför trottoarkanter. Men om man mest ska cykla är Explorervagnen super! Den rullar väldigt lätt och är smidig att koppla på cykeln.Jämförelse mellan Thule Chariot och Nordic Cab
Thule Chariot har jag bara testat i enkelvagn (av äldre modell som då inte gick att fälla sätet på, dock går det på alla nya modeller av Thules vagnar! reds. anm.) men tycker att barn sover bra i den trots att den inte har fällbart säte. Lite svårare när de är yngre då de inte är långa nog att nå upp tid huvudets stöd, men det går lätt att ordna genom att lägga en filt under rumpan. Detta är alltså inget problem på nya modeller (efter februari 2017) då Thules vagnar nu går att fälla sätet på! Superbra!!
Ska man cykla och barnen har hjälm är också Thules vagn bättre då det finns en urgröpning i ryggstödet där hjälmen får plats där bak. Vilket inte finns på Nordic Cab, där är ryggstödet helt platt hela vägen upp. Kanske inte nåt större problem med vakna barn, men om det somnar faller huvudet lätt framåt.
Explorervagnen har ingen stötdämpning vilket Thule har en superbra! Men ska man mest cykla asfalt på cykelbanor i sitt närområde så duger Explorern gott!Jämförelse mellan Thule Chariot och Nordic Cab

Att ersätta vanlig dubbelvagn med Thules dubbelvagn

Vad gäller att ersätta den vanliga dubbelvagnen så tycker jag att Thulen absolut kan göra det ! (såvida du är ok med att alltid ha båda barnen från dig, vilket en del inte gillar) Om man kollar på nya serien Thulevagnar så går alla (eller om det är nästan alla) att fälla sätet på! Hur gammal är er yngste? Det går ju att ha en hängmatta i Thules vagn. Jag upplever absolut att små barn både halvligger, sitter och sover bättre i Thules vagnar.

Thules fördelar

Jag har inga siffror på det, men min känsla är att Thules vagnar dessutom har ett högre andrahandsvärde.Jämförelse mellan Thule Chariot och Nordic Cab

Ja, jag personligen gillar Thules vagnar SÅ mycket bättre än Nordic Cab, men det är under förutsättning att man för sig själv kan motivera priset. För man kommer väldigt långt också på Nordic Cab Explorer. Andra modeller på cykel/multivagnar har vi ännu inte testat. Ungefär så väljer jag att sammanfatta! :) Och har du fler frågor får du gärna återkomma!
/Emma
Tillägg till ovanstående fråga… Utebarn håller just nu på med ett test av Thules nya multivagn Sport. Så håll utkik framöver efter recensionen på den! :)
Jämförelse mellan Thule Chariot och Nordic Cab