Outcraft Family Weekend

2017 är året då Outcraft Family Weekend kommer att arrangeras för första gången! Det är en familjehelg i den magiska naturen kring sjön Immeln i nordvästra Skåne. Under en hel helg, 12-14 maj 2017, kommer det erbjudas massor av aktiviteter, workshops och föreläsningar för att familjer efteråt ska kunna känna sig mer trygga i att själva ta sig ut i naturen. Men även för den rutinerade friluftsfamiljen finns det massor av äventyr att uppleva denna helg! I år är det första gången Outcraft Family Weekend kommer att arrangeras men planer finns redan nu på att arrangemanget skall vara ett återkommande event.Outcraft Family Weekend

Många spännande aktörer är med i årets Outcraft Family Weekend. Bl.a. Friluftsland, Tentipi, Blå Band, 24HourMeals, Friluftskocken, Kelly Kettle, Friluftsfrämjandet, Bushcraftbutikken och cirka 20 andra föreningar och företag.

Utebarn.se har mött Jon Marin, initiativtagaren och huvudarrangören av detta arrangemang. Företaget bakom Outcraft heter Marin Adventures och äger bland annat Immelns Kanotcenter och MS Immeln. Vi har ställt en rad frågor till Jon och vi kan bara säga att vi efter att ha läst hans svar blir väldigt nyfikna på Outcraft och längtar tills våra egna barn blir stora nog att få ut maximalt av arrangemanget!

Läs mer om arrangemanget på Outcraft.se

Några korta frågor om Outcraft Family Weekend

– Vad är det för tider som gäller?
12/5 09:00 – 14/5 14:00

– Hur fungerade det med mat?
Man kan ha med egen mat eller beställa vårt matpaket med 3 x lunch, 3 x frukost och 2 x middag. Mycket lokalt och vilt. Två kockar kommer att finnas på plats under hela helgen.

– Vilken är målgruppen, ålder på barn?
Familjer med barn mellan 7-17 år. Barn under 6 år är välkomna men behöver en vuxen med sig i vissa aktiviteter.

– Hur fungerar boende på plats?
Boende i tält eller på B&B eller vandrarhem.

– Vad behöver deltagarna ha för egen utrustning?
Läs och ladda ner Outcrafts Packlista.

– Vem och vad är drivkraften bakom?
Projektet är Jon Marins idé och vi har fått stöd av EU programmet Leader för att komma igång.

Nu har vi på utebarn.se också möjlighet att i samarbete med Outcraft tävla ut biljetter för två familjer till årets arrangemang! Läs mer om det på vår tävlingssida.

 Outcraft Family Weekend