13 – Pulka med hjälm

pulka hjälmStora E´s nya favorit är att åka pulka! Eller snarare att stå på backen och putta ner mamma som åker pulka. Win-win säger jag, funkar för mig! :) Särskilt som att ha själv allra helst springer ner för att hjälpa mig att dra upp pulkan för backen igen.

Men vi ska prata lite allvar också tänkte jag. Handen på hjärtat, ser ni till att era barn har hjälm på huvudet när de åker pulka/kälke/snowracer? Varje år sker olyckor vid pulkaåkning där barn behöver åka till sjukhuset pga misstänkta skallskador… En hjälm kan hjälpa till att förebygga detta! Vi har en variant från Jofa som stora E har som lekhjälm året runt, när han testar pappas skateboard på sommaren och när han åker pulka på vintern. Just denna variant vet jag finns även som vintervariant med avtagbar innermössa. Smart! Hjälmar går att köpa t.ex. hos Bamba.se !

Malmö Outdoor & Sports har också vinterhjälmar!