Glad påsk (i efterskott)

Det blir sällan som man tänkt sig men det blir ofta bra ändå

Jag hade så höga förväntningar inför påsken i och med all sol vi har haft här i vinter och med vår nyinköpta skidpulka till Siri. Men ju närmare påsken vi kom desto värre såg vädret ut att bli. Det skulle komma enorma mängder snö och vi ville väldigt gärna ha sol (vem vill inte det?..). Knut påbörjade sin föräldraledighet innan påsken och jag hade några sparade semesterdagar vilket betydde att vi hade en veckas ledighet tillsammans innan jag började jobba. Vi letade och letade efter resor överallt, men allt var slut eller svindyrt. Till slut bestämde vi oss bara för att packa bilen och köra till Knuts föräldrar i Brönnöysund, ca 100 mil. Vi körde på kvällen och kom fram mitt på dagen därpå till ett soligt Brönnöysund.

Vår

Väl där fick Siri umgås med sin farmor och farfar och vi fick riktigt vårväder. Siri gick runt och utforskade, vi var på fisketurer och småturer i närområdet. Fina och harmoniska dagar.

Fina solnedgångar vid havet
Torrfisk som Siris farfar fiskat och hängt upp
Siri chillar i hängmattan
Siri har för första gången utforskat världen till fots utomhus på barmark

Drömturen

Jag sörjde lite att det inte blev någon skidåkning under påsken. Men vi kom tillbaka på tisdagen efter påsk och jag skulle börja jobba på torsdagen. På onsdagen var vädergudarna verkligen på vår sida och vi fick till den här skidturen, vi tre. Ett magiskt avslut på min ledighet.

Tillbaka i älskade Tromsö
Ut på tur aldrig sur

Bananpannkaka på tur är favoriten!

Vardag, vardag, vardag…

Nu är det vardag igen med jobb. Ska jag vara ärlig så är det inte helt lätt. Jag tror det är fler än jag som känner så här, ett starkt behov av att vara ute i naturen. Jag mår som bäst när jag är ute och jag har ibland svårt att acceptera och hantera vardagens stress och tristess. Det lugn och den harmoni jag får i naturen hittar jag liksom ingen annanstans. Drömmen är att vara ute mer, jag vet bara inte än hur det skulle vara möjligt. Men jag drömmer vidare om att kombinera jobb med min största passion i livet. Fram till dess så får livet se ut så här, friluftsliv på helger och någon kväll här och där.

Ha det fint!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *