Galonbyxor

Testperson

E 2,5 år har provat galonbyxor i storlek 98/104 och har normalt 98 i kläder. Medtestare är E´s mamma.

Barnvänlighet

Kan lätt dra de på sig, men behöver hjälp med att få på hängslena helt. Enkla i bensluten då de enbart har gummiband plus ett fotband. Fotbandet klarar han inte själv att sätta på men vi upplever att byxorna sitter kvar relativt bra ändå.

Rörelsemöjlighetgalonbyxor

Rejäla byxor som känns som att de tål det mesta. Raka, vida ben som kan anses lite klumpiga men som åtminstone inte stramar någonstans. Vida ben och gummiband i benslut gör att de är lätta att dra över stövlarna!

Vattentålighet

Tål mycket regn och tryck av väta! Tar dock lång tid att torka om de blivit våta på insidan.

Slittålighet

Byxorna syns att de är använda, smutsiga och leriga. Galonbyxor tenderar dock att inte riktigt vara så slittåliga som önskas. Fördelen är väl dock att de går att tejpa med ex. silvertejp.

Andningsförmåga

Riktigt dålig faktiskt. E hade hela galonstället på sig en dag och var betydligt svettigare än han brukar vara när han istället har ett skalställ. Galonkläderna var dessutom fuktiga på insidan av kondens som inte kunde ta sig ut. Den i princip obefintliga andningsförmågan gör att fukt på insidan av byxorna har svårt att ta sig ut och ännu svårare när byxorna exempelvis hänger på en krok för att torka. Detta innebär att det lätt bildas mögel på insidan av byxorna.

Sammanfattning Galonbyxor

Galonbyxor är byxor som finns i många glada färger och roliga mönster och som är relativt billiga att köpa både nya och begagnade. De står emot väta och smuts väldigt bra och det finns bra varianter som dessutom är fleecefodrade. Nackdelen är ju dock att de andas så dåligt och om en inte kommer ihåg att vända galonbyxorna ut och in när de ska torka så möglar de på insidan… Jag väljer att uttrycka mig ganska generellt om galonbyxor här av den anledningen att galonbyxor i ganska stor utsträckning är likadana, modellerna varierar inte särskilt och galon som material är likvärdigt i olika märken.