Test Everest vantar

Vi har gjort ett test av Everest vantar (K CL BABY GLV F12) för de mindre barnen, 1-3 år. 

Testperson

E 2,5 år, F 2,5 år samt A 4 år har varit testpersoner i vårt test av everest vantar. Medtestare har varit deras föräldrar.

Barnvänligheteverest vantar

Testpersonen i åldern 2,5 år klarar nästintill att ta på sig vantarna själva. Det som är det kritiska moentet är att stänga dragkedjan på hand nummer två när den första handen redan har  vante på sig.

Rörelsemöjlighet

Vi har upplevt att barnen har tyckt att dessa vantar funkar bra att ha trots att det lätt kan bli klumpigt med tjocka vantar när en vill leka och greppa saker.

Vattentålighet

Bra! De har klarat snö, snöslask och regn utan att E har blivit våt igenom. Däremot när han kröp igenom en decimeterdjup vattenpöl så blev vantarna fuktiga/lätt våta på insidan. Dock inte sjöblöta som jag faktiskt hade förväntat mig.

Slittålighet

De har använts i stor utsträckning och det syns att de är använda men de är fortfarande mycket fina! Kommer absolut gå att ärva till lillasyster! Detta trots att det grävts en hel del och har släpats en hel del mindre och större pinnar och stenar.

Andningsförmåga

Inte upplevt att han blivit svettig.

Sammanfattning

F´s och A´s mamma tycker att vantarna är för tighta att ha utanpå overallen och har därför inför denna säsongen istället köpt motsvarande vantar som istället har gummiband. För oss funkar det bäst att ta vantarna under overallen och då är dessa vantar väldigt smidiga och bra. Tricket är att faktiskt inte köpa lite för stora så att de varar länge, utan att istället köpa nästan för små. För om vantarna sitter precis och ganska tight ökar chansen att barnet behåller dem på. För vi kan nog alla känna igen den frustrerade känslan av att inte kunna hålla i spadar och cykelstyren för att vantarna är för klumpiga och stora?!

everest vantar