Nordic Cab Explorer – första utvärderingen

Sponsrat inlägg i samarbete med Nordic Cab. 

En första recension efter en kort tids användning

Nu har vi testat Nordic Cab Explorer en period och känner att det är dags att göra en första recension av denna multivagn.

Du kan köpa Nordic Cab Explorer hos Babyland.

Nordic Cab Explorer utvärdering
Bild lånad från Nordic Cab.

 

Nordic Cab Explorer – en robust vagn

Nordic Cab Explorer är den äldre versionen av Nordic Cabs multisportvagnar och också den som är tänkt att klara tuffare tag. Vagnen har en robust botten i hårdplast med två stora hjul som rullar mycket lätt. Bakhjulen har en stabil och enkel hjulupphängning som känns bra. Problemet är dock att hjulupphängningen sitter så pass långt fram på vagnens botten att vagnen inte går att skumpa nerför trappor utan att plastbotten slår i trappan varje steg. En klar nackdel!! Det krävdes därför att jag åkte hiss när jag skulle åka tåg för ett tag sedan. Och i den stora hissen fick vagnen plats med stora hjulet men i en mindre hiss var jag tvungen att byta till det lilla svängbara. Något som inte var helt smidigt att göra med ett sovande barn i vagnen…

Hjulvariationer

Vagnen levereras med ett svängbart framhjul och en kommer relativt långt med detta hjul. Asfalt funkar kanon att köra på och vagnen känns väldigt lätt att manövrera. Detta då det svängbara framhjulet ju dessutom är centrerat framtill. På grusgångar blir det lite svårare att köra med detta enda framhjul och det större fasta löphjulet är att rekommendera. På skogsstigar, grusvägar och gräs/ängar krävs det i princip att det stora fasta löphjulet används. Ifall det lilla svängbara (ej låsbart!) framhjulet används blir det väldigt skumpigt och bökigt att köra. 3-åringen som åkte kommenterade till och med ”Oj, vad det skumpar mamma!”. Önskvärt hade helt klart varit att det fanns någon form av stötdämpning på de stora hjulen.

Nordic Cab Explorer utvärdering

Hög modell

Denna modell på vagn är nog den högsta vagn jag har stött på, något som ju såklart är en fördel om större barn ska åka. Sitthöjden är så hög som 71cm. Detta medför dock att handtaget också sitter högt, aningens för högt för att det ska vara riktigt bekvämt för mig (som är 170cm lång) att köra. Handtagets höjd är ställbar i ett antal olika lägen. Men om jag sänker till lagom höjd innebär det att handtaget kommer så pass nära vagnen att jag sparkar i vagnens bakdel. Men jag ska också säga att det är lite av en vanesak för nu när jag testat den en del känns det ganska ok ändå.

Oroligt packutrymme!

Det absolut bästa med multisportvagnen Nordic Cab Explorer är packutrymmet! Jag får känslan av att den rymmer hur mycket som helst! Packutrymmet påverkas av i vilket läge sitsen är och även hur mycket ryggstödet på vagnen är fällt. Vi har hittat ett mellanläge som gör att 3-åringen sitter bra och att 7-månadersbebisen halvsitter bra både vaken och sovandes. Och då har vi gott om utrymme där bak. En klar fördel är att det ovanpå vagnen fungerar alldeles utmärkt att lasta packning. Eller som vi gjort ett antal gånger, lägga sonens springcykel då han behöver en paus och vill åka vagn. Det lilla nätfacket bak på ryggstödet är praktiskt att förvara småsaker i!Nordic Cab Explorer utvärdering

 

 

 

 

 

 

 

Justerbart ryggstöd

Justerbart säte var något vi skulle önska i en multivagn som också kan användas som syskonvagn. Denna variant på justering är inte optimal, det krävs bl.a. att båda sätena fälls samtidigt. Men hittills har det fungerat mycket bra. De gånger lillasyster har behövt lutning för att sova har storebror antingen springcyklat bredvid eller suttit rakt upp utan ryggstöd eller också vilat lite halvsittandes.

Det går att köpa till ett extra halvliggande säte för en bebis men det har vi inte provat.

Fönster och solskydd

På båda sidornas ”fönster” finns solskydd som är lättillgängliga och funkar bra och även solskyddet fram är bra. Fram täcker det såpass mycket att även lillasyster på 7 månader slipper få solen i ögonen men kan ändå se ut bra.

Att fälla ihop vagnen

Att fälla ihop Nordic Cab Explorer är relativt enkelt, två dragkedjor (ganska klena, en undrar hur länge de håller?) öppnas för att kunna fälla in baksidan av vagnens vägg in i vagnen. Denna typ av ihopfällning gör vagnen riktigt kompakt att exempelvis packa in i bilen. Detta var en riktigt stor fördel tycker vi då det gör att vagnen får plats på längden i en KIA Ceed trots att det är en dubbelagn. Som jämförelse kan nämnas att en Thule Chariot Cougar 1 (nyare modeller av Thules vagnar har ett annat sätt att fällas ihop och blir därmed kortare. Reds anm) inte får plats på längden då den fälls ihop på ett annat sätt.

Nordic Cab Explorer utvärdering
Bild lånad från Nordic Cab

 

 

Sammanfattning

Nordic Cab Explorer kändes först som en ganska enkel cykelvagn men jag måste säga att den har växt efterhand som vi testat den! Och en enkel modell innebär ju onekligen också att det är färre saker som kan gå sönder ifall en skulle ta vagnen med sig på en längre expedition! Alla som varit iväg längre perioder vet att saker går sönder efterhand som de används oavsett hur bra kvalitet det är. Så sammanfattningsvis gillar vi vagnen, både som syskonvagn och som multisportvagn.

Läs gärna också vår mer utförliga recension av Nordic Cab Explorer!

Du kan köpa Nordic Cab Explorer hos Babyland.