Utemaning 36- Utomhusfotografering

Nu är det dags att låta era leksaker agera fotomodeller. Får nallen följa med eller är det legogubbarna som får chansen?

Material och förberedelse

  • En kamera eller mobiltelefon.
  • Gosedjur, legogubbar eller någon annan favoritleksak som vill fotograferas. Låt barnet själv välja

Gör så här

Låt barnen leka fotografer och låt dem kanske göra något som de inte får göra annars. Styra över kameran fritt. Kan absolut vara en utmaning för oss vuxna. Men barnet kommer troligen älska det nya ansvaret.

Börja prata om vad ni ska göra när ni är hemma. Planera tillsammans vad ni vill ha med er för saker och var ni skall ta er för att fotografera. Ta med er kameran/mobiltelefonen och leksakerna ut till valfri plats i naturen. Gärna en plats med lite olika ställen att fotografera på t.ex. vid vatten och träd. Placera leksakerna i naturen och fotografera dem. Roligast är det om barnen både kan placera ut och fotografera själv.
Dela gärna med er av bilderna i facebookgruppen.

Variant

  • Va fotomodeller själv och låt er själva vara med på bilderna.
  • Varför inte ta med någon typisk innesak ut och fotografera den i naturen, kan bli hur häftigt som helst.
  • Tänk mäklare – ta med en citron eller lime ut och fotografera den på nya platser – vid bäcken, på brevlådan, i ett träd osv.
  • Fotografera naturen eller människorna i den.
  • Istället för att fotografera kan ni måla av leksakerna eller någon annan sak i naturen.

Färdigheter 

I denna utemaning tränar vi kreativitet, fantasi, finmotorik, inlevelse, glädje, koncentration, sinnen, ansvar, planering, problemlösning, självständighet, iakttagande och gemenskap.

Mer om Veckans Utemaning

Veckans Utemaning lanserades första gången 2019. Dessa var väldigt uppskattade av våra läsare och vi har fått önskemål att köra igen. Så 2021 kör vi en repris på våra uppskattade Utemaningar. Häng på!

Gå med i vår VIP Facebook-grupp och berätta att ni utfört veckans Utemaning: https://www.facebook.com/groups/1178124189011639 

Lägg gärna upp en bild på Instagram för att inspirera ännu fler att anta veckans Utemaning. Tillsammans kan vi få fler barn i rörelse. Använd hashtagen: #Utemaning och tagga gärna oss @utebarn.se så vi få se alla härliga bilder. 

Veckans Utemaning

Utebarn.se är initiativtagare av Veckans utemaning och vårt syfte är att öka rörelsen hos barn. Endast 1/3 av barnen i Sverige rör på sig tillräckligt och stillasittandet är som störst när barnen är hemma med sina föräldrar. Det vill vi ändra på. Vi vill hjälpa föräldrar att hitta idéerna och inspirera till mer rörelse i vardagen. Det behöver inte vara så svårt och vi garanterar att ni kommer få många roliga stunder ihop!

Funderar du fortfarande på om Veckans Utemaning är något för dig? Sluta fundera och haka på! Genomför det på ett sätt så det passar dig så kommer det bli super roligt! 

Kampanjen stöds av våra vänner på Gneis som gör funktions- och utekläder för barn av hög kvalitet. Gneis har precis som vi en passion för att barn ska få vara ute och röra på sig mer. 

Gneis funktionskläder

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *