Friluftsbyxor för barnVi på utebarn.se får ibland lite frågor skickade till oss och då vi tänker att det ju mycket väl kan vara fler som funderar över samma sak brukar vi (anonymt såklart!) publicera både frågor och svar här. För att fler ska kunna hitta bra information här hos oss på utebarn.se ! Har du någon egen fråga får du mer än gärna höra av dig på info (@) utebarn.se . 

Hej utebarn.se !

Jag är ute efter ett par bra friluftsbyxor till dottern. Har testat lite olika alternativ och har ett par jättebra manchesterbyxor (mörkgröna så ingen smuts syns)! De gillar jag skarpt, men de känns lite för varma nu på sommaren. Testade idag att ha ullsilke från topp till tå, vilket är jättemjukt och svalt i sommarvärmen, men byxorna är för ömtåliga för en 2-åring på upptäcktsfärd i skog och mark! Nu funderar jag på några friluftsbyxor. Har ni några tips?

friluftsbyxa för barn

Hej!

Några rena användartester på friluftsbyxor har vi ännu inte hunnit göra. Men några tips på olika friluftsbyxor har vi såklart ändå!

Gneis

Gneis Glimmer är friluftsbyxorna för de mindre barnen, i storlek 74-116.

Gneis Magma Tech är friluftsbyxorna för de lite större barnen, i storlek 116-164.

Gneis Magma Tech Slim är en smalare modell av friluftsbyxorna för de lite större barnen, i storlek 116-164.

friluftsbyxor för barn
Gneis Glimmer friluftsbyxa. Vi tackar Gneis för lånet av bilden!

Stormberg

Stormberg Nordmarka byxa är friluftsbyxor i 4-vägsstretch. Finns i storlekarna 86-122.

friluftsbyxa för barn
Stormberg Finnemarka turbyxor. Tack Stormberg för lånet av bild!

Isbjörn of Sweden

Isbjörn Trapper Pant är friluftsbyxor som är både slitstarka och stretchiga. Låter som en bra kombination för alla lekande och utforskande barn! Finns i storlekarna 86/92-122/128.

friluftsbyxor för barn
Isbjörn Trapper friluftsbyxa. Tack Isbjörn för lånet av bild!

Ossoami

Ossoami gör riktigt slitstarka jeans som tål tuffa tag! Vissa modeller börjar i storlek 98 medan andra verkar mest vara för lite äldre barn.

friluftsbyxor för barn
Riktigt slitstarka jeans från Ossoami! Tack Ossoami för lånet av bilden!

Friluftsbutik med bra utbud för barn

Sedan vill vi också tipsa om att Wigerup Outdoor and Sports är en friluftsbutik med bra utbud för utebarn.

Budgetvarianten

Vi har själva använt vanliga cargobyxor i bomull från Gekås och från Kappahl. Är absolut inte de mest slitstarka men har funkat hittills. Dock tror jag att vi kommer behöva införskaffa något par byxor som tål tuffare tag efterhand som stora E växer… Han har redan hunnit slita ut ett antal par jeans… Och cargobyxorna vi köpte nu senast har också fått sig ett hål redan.

friluftsbyxor för barn